Hindistan cevizi sevenlere
Herkese merhaba... İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Hindistan cevizli tarifler var. Hindistan cevizi, kumlu topraklarda, uzunlamasına ağaçlarda yetişen tropikal bir meyvedir. Bilinen ilk oluşum 15 milyon yıl önceye rastlar. Hindistan cevizinin kabuğu yaş iken yeşil renklidir. Kurutulmuş Hindistan cevizinin kabuğu koyu kahverengi renktedir. Ağacından kopan Hindistan cevizi hem yaş olarak, hem de kuru olarak kullanılabilir. Hindistan cevizi, kendine özgü muhteşem kokusu ve aroması ile farklı bir konumda bulunur. Değişik formlarda karşınıza çıkabilen Hindistan cevizi ile nefis tatlılar yapabilirsiniz. Kokusunu ve aromasını hissedenleri tropik adalara seyahat ettiren Hindistan cevizi, tam anlamıyla mutluluk vericidir.
HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI
YAPILIŞI: Şerbet malzemelerini tencereye alıp 20 dakika kaynatıp ılıtıyoruz. Karıştırma kabına yumuşamış tereyağı, yumurta, Hindistan cevizi ve kabartma tozunu alıp karıştırıyoruz. Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz kadar parça koparıp yuvarlayalıyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlıya ılık şerbet döküyoruz ve tatlıları ara ara çeviriyoruz.
ŞERBETI IÇIN:
HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
YAPILIŞI: 1.5 su bardağı toz şekeri üç yumurta ile çırpıyoruz. Sonra sırasıyla sıvı yağ, süt ve diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz. Kek kalıbını tereyağı ile yağlıyoruz. Kek hamurunu kalıba döküyoruz ve 180 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.
MALZEMELER
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
MALZEMELER
YAPILIŞI: İlk olarak Hindistan cevizli kurabiyenin hamurunu yapıyoruz. Oda ısısındaki tereyağı, vanilya, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabına alıyoruz. Sonra içine dört kaşık Hindistan cevizi ve un ilave ederek yoğuruyoruz. Hamurdan küçük bezeler koparıp elimizle yuvarladıktan sonra önce ayırdığınız yumurta akına, sonra da kalan Hindistan cevizine batırıp tepsiye diziyoruz. Hindistan cevizli kurabiyeleri 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika boyunca üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.