Pide yapmak çok kolay
Vazgeçilmeyen lezzetlerimizden biri olan, kaşarlı, kıymalı ve kuşbaşılı olarak hazırlayabileceğiniz, her damak zevkine hitap eden pideyi, evde son derece uygun fiyata yapabilmek mümkün. Hazırlarından daha da lezzetli olduğunu söyleyebilir ve evlerinizi pide salonlarına dönüştürecek bu tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Uğraştırıcı gibi görünebilir ancak yaptığınızda kolay bir tarif olduğunu siz de göreceksiniz. Bu lezzete değeceğine eminim. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
EVDE KIYMALI PİDE
YAPILIŞI: Maydanoz hariç tüm iç malzemeyi ayrı ayrı robotton geçirin. Maydonozu doğrayın. Kıymayı, baharatları ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. (Etiniz yağsızsa biraz yağ ekleyin.) Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın. Hamuru için; su, maya ve şekeri karıştırın, kabarana kadar bekleyin. Diğer malzemeleri ekleyin ve yoğurup dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurunuzu bezelere ayırıp uzunlamasına açın, ortalarına iç harcından koyun. Pide şekli verip yağlı kağıda dizin. 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tereyağı sürüp servis edin.
PİDE HAMURU İÇİN:
TRABZON PİDESİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yaş maya, toz şeker ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave ederek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında dinlendirin. Hamuru yuvarlak açın ve kenarlarını içe kıvırın. Kıyılmış tel peyniri ortasına yerleştirip 280 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı koyup servis yapın.
EKMEK HAMURUNDAN PIDE
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Soğan ve kıymayı kavurup baharatlarını ekleyerek iç malzemeyi hazırlayın. Ekmek hamurunun üzerine sıvı yağı ekleyip unu serpiştirerek hamurun toparlanmasını sağlayın. Toparlandığı zaman 12 eşit parçaya bölüp her bir bezeyi oklava yardımıyla uzunlamasına açın. İçine kıymalı harcı doldurup kenarlarından sıkıştırarak kapatın. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam edin. Üzerine ben yoğurt kullandım; siz ister yoğurt, isterseniz de yumurta sarısı sürüp biraz pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldığınızda biraz ılıyana kadar üzerine mutlaka temiz nemli bir mutfak havlusu kapatın ki kurumasın. Ilındığında dilimleyip servis edin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.