İDİL ÇİMRİN

Ekonomik ve pratik 3 lezzet

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, son derece ekonomik ve bir o kadar da nefis üç tarife yer veriyorum. Hem cebinizi yormayacak, hem de mutfakta çok zaman harcamadan hazırlayacabileceğiniz bu mönüdeki cipsli tavuk tarifim, o kadar hafif ve ayı zamanda çıtır ki... Yumurtalı patates kayığı ise son zamanlardaki favori tariflerimden. Çikolatalı toplara hayır diyebilecek bir çocuk tanımıyorum. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
ALTIN SARISI TAVUK
MALZEMELER
1 kg. parmak şeklinde doğranmış tavuk göğsü
1 paket krema (200 ml.)
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
PANE İÇİN:
Büyük boy baharatlı mısır cipsi
YAPILIŞI:
Bir kaba krema, köri, karabiber ve kırmızı toz biberi koyup karıştırıyoruz. Üzerine tavuk etlerini ilave edip hepsini harmanlıyoruz. Üzerini streç ile kapatıp buzdolabında dört-beş saat dinlendiriyoruz. Cipsi poşetindeyken elimizle ufalayıp bir kaba döküyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Tavuk etlerini tek tek cipse bulayıp fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
ÇİKOLATA TOPLARI
MALZEMELER
2 paket petibör bisküvi
125 gr. tereyağı
90 gr. sütlü çikolata
1/2 su bardağı kavrulmuş file badem
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı kakao
SÜSLEMEK iÇİN
1 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Tereyağını ısıtıyoruz. Çikolatayı ufak parçalar halinde içine ekliyoruz. Toz şekeri de bu aşamada ilave ediyoruz. Çikolata ve toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırıyoruz. Bu sırada ayrı bir kabın içine bisküvileri kırıyoruz. İçine süt, kakao ve kavrulmuş file badem ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız çikolatalı, tereyağlı karışımı da bisküvili karışımın içine azar azar ilave ediyoruz. Harcı, minik toplar haline getiriyoruz. Hindistan cevizine batırdıktan sonra servis ediyoruz.
YUMURTALI PATATES KAYIĞI
MALZEMELER
3 adet patates
3 adet yumurta
6 dilim kaşar peyniri
3 tatlı kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Kayık şeklinde kestiğimiz patatesleri önce haşlıyor, sonra kızartıyoruz. Tavada tereyağını eritiyoruz. Patatesi yağın üstüne koyuyoruz. Yumurtanın akını patatesin oyuk kısmına yerleştiriyoruz. İki dakika sonra sarısını koyuyoruz. Kalan boşluğa ise peynir rendesini serpiyoruz. Eriyene kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.