Süzme yoğurtlu tatlılar
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, süzme yoğurdun tatlılardaki kullanımlarına yer veriyorum. Süzme yoğurt, kremsi kıvamı ile bulunduğu yere hem nefis bir lezzet katıyor, hem de yoğun bir kıvam veriyor. Normalde yoğurt kullandığıım yerlerde çoğunlukla süzme yoğurt kullanmayı tercih ediyorum. Bugün de sizlere vaktim olmadığı zamanlar için tam 5 dakikada hazırladığım nefis bir süzme yoğurtlu tatlı, süzme yoğurtlu cheesecake ve süzme yoğurtlu muhallebi tarifi verdim. Üzerlerini evdeki malzemelerle yapacağınız soslarla süsleyebilir ya da reçelle servis edebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
SÜZME YOĞURTLU 5 DAKİKA TATLISI
YAPILIŞI: Toz şeker, süzme yoğurt ve labne peynirini karıştırma kabına alıyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Ardından kedidillerini hazırladığımız karışıma arkalı önlü batırıyoruz ve borcama diziyoruz. Toplamda iki kat olacak şekilde aynı işlemi uyguluyoruz. Ardından tatlıyı dinlenmeye bırakıyoruz. Üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz.
SÜZME YOĞURTLU MUHALLEBI
YAPILIŞI: Süt ve şekeri küçük bir tencerede kaynatıyoruz. Nişastayı çok az su ile karıştırarak akıcı kıvama getiriyoruz. Daha sonra sütlü karışıma ilave ederek saat yönünde hızlıca karıştırıyoruz. Hazırladığınız bu karışımı hafif soğuttuktan sonra içine yoğurt ilave edip karıştırıyoruz. Süsleyerek servis ediyoruz.
MALZEMELER
LIMONLU SÜZME YOĞURTLU CHEESECAKE
MALZEMELER
TABANI IÇIN:
KREMASI İÇİN:
SOSU İÇİN:
SÜSLEMEK İÇIN:
YAPILIŞI: Kelepçeli kabın dibine yağlı kağıt sıkıştırıyoruz. Bisküvileri ve fındıkları rondoda çekiyoruz. Cezvede erittiğimiz margarini ekliyoruz ve kaşkarıştırıp kelepçeli kalıbımızın dibine döküyoruz. Bir bardağın arkasıyla bastırarak tüm tabanı kaplayacak şekilde düzeltiyoruz. Kreması için; tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Labne ve süzme yoğurdu geniş bir kapta mikserin en düşük devrinde çırpıyoruz. Şekeri ekliyoruz ve biraz daha çırpıyoruz. İlk yumurtayı ekliyoruz ve karışım iyice bütünleşince diğerini ekliyoruz. Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz. Limon kabuğunu ve suyunu nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine döküyoruz. Kelepçeli kalıbın dış duvarlarını ve altını folyo ile kaplıyoruz. Pişerken çatlama yapmaması için fırın tepsisine tabanı kaplayacak kadar kaynar su döküyoruz ve kelepçeli kalıbı kaynar sulu tepsinin ortasına oturtuyoruz. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 45-55 dakika arası pişiriyoruz. Kenarları sabit, ortası sallanıyorken fırından alıp oda sıcaklığında soğutuyoruz. Limonlu sos için; ilk olarak limonun kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyip şekerle ovuyoruz ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırıyoruz. Sarı renk vermesi için bir tatlı kaşığı zerdeçal ekliyoruz ve ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Altını kapatınca vanilyayı ekliyoruz. Ilınınca üzerine sosumuzu döküyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.