Denizli’nin lezzet küpü yemekleri
Geçtiğimiz günlerde Denizli mutfağını deneyimleme fırsatı buldum. Şimdi beni Denizli mutfağında en etkileyen, leziz mi leziz yemeklerin tariflerini sizlerle paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
ETLİ TOP TARHANA ÇORBASI
YAPILIŞI: Tarhana ve nohut ıslatılır. Bir tencereye ıslatılmış tarhana, nohut ve et konup üç saat kadar kaynatılır. Salça, sarımsak ve tuz ilave edilerek bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılıp sıcak olarak servis edilir.
TAVAS BAKLAVASI
YAPILIŞI: Hamur, kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 40 parçaya ayrılarak yufkalar açılır. Bir tepsiye aralarına yağ sürülüp ceviz serpilerek üst üste konur. Taş fırında 45 dakika pişirilir. Çıktıktan sonra üzerine şerbet dökülür ve dinlendirilir.
MALZEMELER
TAVAS USULÜ ETLİ KURU DOLMA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Bir tencerede yeteri kadar su kaynatılır. İçine kuru patlıcanlar konur. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra ocaktan alınarak soğuk sudan geçirilip süzülmeye bırakılır. Bir tencereye 300 gram küçük küçük doğranmış kuzu eti alınır ve kendi yağında kavrulur. Üzerine ince ince yemeklik doğranmış soğan ilave edilir. Soğanlar pembeleşince salça, karabiber, kırmızı toz biber, kuru nane ve tuz eklenerek karıştırılır. Harcın üzerine pirinçler ve ince kıyılmış yarım demet maydanoz eklenerek karıştırılır ve iç harç ocaktan alınır. İç harç hafif ılındıktan sonra haşlanarak süzülmüş kuru patlıcanların içine fazla sıkıştırmadan doldurulur. Hazırlanan dolmalar tencereye dizilir. Ardından tencere ocağa alınarak üzerine patlıcanların yarısına kadar sıcak su eklenir. Önce orta ateşte kaynatılır. Daha sonra kısık ateşt,e pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilerek ocaktan alınır. Pişen patlıcan dolmaları yufka ekmeklere sarılır. Üzerine limon sıkılarak servise sunulur.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.