Tavşan kanı lezzetler
İnce belli, sıcacık halis muhlis bir Türk lezzetidir çay... Lezzetli bir çay içmek için ilk dikkat etmemiz gereken şey, şüphesiz çay seçimi. Damak tadımıza uygun olan çayı bulup doğru demleme teknikleri ile çayımızı demlemek gerekiyor. Çay yalnızca kahvaltıda veya yemeklerden sonra içilen sıcak bir içecek değildir. Bugün size çayın aromasını alabileceğimiz farklı lezzetler hazırladım. Bakalım beğenecek misiniz...
PÜF NOKTALARI
ÇAYLI CEVİZLİ KEK
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri üç dakika mikserle çırpıyoruz. Yağ, çay ve cevizleri ekleyerek karıştırıyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eliyoruz, karışıma ekleyerek yumuşak kıvamlı kek hamuru elde ediyoruz. Kek kalıbının dibini yağlıyoruz. Hamuru dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
ÇAYLI KAHVELİ KURABİYE
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Önce oda sıcaklığındaki margarini, şekeri, sıvı yağı ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Çayı, kahveyi ve vanilyayı ilave ediyoruz. Azar azar un ilave edip yoğuruyoruz. En son kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. İstersek, önce yumurta akına, sonra fındığa bulayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış olan fırına veriyoruz, 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
SÜTLÜ ÇAY
MALZEMELER
YAPILIŞI: Hazır sıcak çayınız varsa sadece bir bardak sütü cezveye koyuyoruz, tam kaynamaya başlayınca ateşten alıyoruz. İçine yarım su bardağı sıcak çay demini döküyoruz. Şeker ya da tuz katarak afiyetle içiyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.