Lahmacunu evde yapıyoruz
Herkese iyi pazarlar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, hiç kimsenin hayır diyemeyeceği, hepimizin çok severek yediği lahmacunu sizler için evde pişirdim ve sonuç inanılmaz oldu. Mardin ve Şanlıurfa'ya ait olan lahmacun, bölgede közlenmiş patlıcanla beraber tüketiliyor ki; benim en sevdiğim lahmacun yeme biçimi böyle. Küçük bir İdilika eklemesi olarak, üzerine roka ve hafif nar ekşisi gezdirmek, közlenmiş patlıcan ile enfes bir sonuç ortaya çıkarıyor. Malzemeler yöreye ya da mevsime göre değişiklikler gösterebiliyor. Hazırlanışı tam beş dakika alan, hazır yufkadan şipşak lahmacun ile, evde lahmacun yapma işini hızlandırıp aile boyu lahmacun keyfi yaşayabilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
LAHMACUN HAMURU
MALZEMELER
YAPILIŞI: Unu bir kabın içine eliyoruz. Maya ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ilık suyun içine zeytinyağını koyuyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp suyu içine döküyoruz ve yoğuruyoruz. İçini yağladığımız bir kabın içerisine alıp kabarmasını bekliyoruz. Ardından hamuru tezgaha alıp bezeler kopartıyoruz. Her bezeyi merdane ile incecik açıyoruz.
GARANTİLİ HARÇ İLE LAHMACUN
MALZEMELER
YAPILIŞI: Açtığımız hamurun içine harcı elimizle eşit şekilde bastırarak yayıyoruz. Teflon tavayı ısıtıp lahmacunu pişiriyoruz. Hamur kısmı pişince, önceden ısıttığımız fırının ızgara bölümünde pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI
Servis ederken lahmacunun tam ortasına közlenmiş patlıcan, roka ve çok az nar ekşisi koyarsanız herkes bu lezzete bayılacaktır.
ŞİPŞAK LAHMACUN
MALZEMELER
KIYMALI HARÇ İÇİN:
YAPILIŞI:
Kıymalı harç için; malzemeyi rondoda çekip kıyma ile karıştırıyoruz. Su ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp yufkaların arasına sürüyoruz. Yufkaları üst üste koyuyoruz. Bir tabak ya da çaydanlık kapağı yardımı ile kesiyoruz. Üzerine kıymalı harcı yayıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.