Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ekonomik sofra

29.90 TL'ye sofra hedefimi bugün de tutturduğum için çok mutluyum, Dört kişilik bir ailenin rahatlıkla doyabileceği ve çorbasından tatlısına kadar bütün tabakları barındıran çok güzel bir sofra oldu bence. Bugün size tatlı olarak önerdiğim muhallebiyi bence mutlaka denemelisiniz. Yıllar önce bir muhallebicide denemiştim; onlar sadece portakal kabuğu koymuşlardı, bayılmıştım. Ben hurma ilavesiyle pişirdim. Bir kase asla yeterli olmuyor. Daha hafif tatlıları seviyorsanız şeker ölçüsünü azaltabilirsiniz çünkü hurma zaten şekerli lezzeti olan bir meyve. Buyurun o zaman ekonomik soframa, hepiniz davetlisiniz.

KÖZLENMİŞ PATLICAN ÇORBASI

MALZEMELER
1 adet közlenmiş patlıcan konservesi yada yarım kg. bostan patlıcan
1 kutu (300 ml.) çiğ krema
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım et bulyon
1 yemek kaşığı un
SERVIS İÇİN:
2 yemek kaşığı labne peyniri
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
YAPILIŞI: Patlıcanları közlüyoruz, kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz. Yağları bir tencereye koyup eritiyoruz, unu ilave edip kavuruyoruz. İçine doğanmış közlenmiş patlıcanları ilave ediyoruz, kavurmaya devam ediyoruz. Kaynar su ilavesi ile inceltiyoruz ve bulyon ekliyoruz, arzuya göre acı ilavesi yapabilirsiniz. İyice kaynadığına emin olunca altını kısıyoruz, kremayı ekleyip iki dakika daha kaynatıp blender'dan geçiriyoruz. Servis ederken labne ve süzme yoğurdu karıştırıp kaseye bir kaşık koyup çorbayı üstüne döküyoruz ve çorbayı içerken kaşığa gelen bu enfes lezzetin ne olduğunu soran kimseye söylemiyoruz.

HURMALI MUHALLEBİ

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı hurma
1 paket vanilya
1/4 su bardağı portakal kabuğu
SÜSLEMEK İÇİN:
Çekilmiş Antep fıstığı, file Antep fısıtığı ya da badem
YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir tencereye koyup pişiriyoruz. Portakal kabuklarını kaynar suda haşlıyoruz ve minik minik doğruyoruz. Hurmaları doğruyoruz. Pişen muhallebinin içine hurmaları ve portakalları ilave edip kaselere paylaştırıyoruz. En son Antep fıstığı ile süslüyoruz

HİNDİ İLE KARNIYARIK

MALZEMELER
6 adet patlıcan
200 gr. kuşbaşı hindi
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 adetkırmızı biber
2 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Kızartmak için ayçiçek yağı
Süslemek için çeri domates
YAPILIŞI: Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve kızartıyoruz. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlıyoruz. Soğanı, sarımsakları ve biberleri minik minik doğruyoruz ve soteliyoruz. Pişince hindi etlerini ilave ediyoruz, pişirmeye devam ediyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz tuz karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ile lezzetlendiriyoruz. Ortalarını yardığımız patlıcanların ortasına hindili harcı paylaştırıp bir fırın kabına alıyoruz. Biber salçasını su ile açıp karnıyarıkların üzerine döküp fırında pişiriyoruz. İsterseniz çeri domatesler ile süsleyebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA