Mutfakta hayat var
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, gösterişli isim ve görüntileri ile gz boyayan ancak yapılışları son derece pratik olan yemeklerden oluşan bir akşam yemeği menüsü hazırladım.
Mafruka tatlısını sizler için antep fıstıklı hazırladım. İsterseniz ceviz ya da fındık ile de nefis olacağını düşünüyorum.
Macaristan ziyaretimde böyle bir kebap yememiştim. Hemen hemen her yerde kul aşı olarak bilinen gulaş servis ediliyordu. Bu yemeğe kim Macar kebabı demiş inanın bilmiyorum, ancak o kadar bu isimle nam saldı ki ben de kendi tarifimi bu isimle yayınlamak durumunda kaldım.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
MACAR KEBABI
MALZEMELER
BEŞEMAL SOS İÇİN:
YAPILIŞI: Öncelikle etleri kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Zeytinyağı ekliyoruz ve küp küp doğradığımız soğanlarla soteliyoruz. Sonra sebzelerimizi küp küp doğrayıp cam fırın kabına alıyoruz. 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküp karıştırıyoruz. 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Bu sırada beşamal sosu hazırlıyoruz. Fırından çıkan hafif kızarmış olan sebzelere etlerimizi ve bezelyemizi ekleyip üzerine beşamel sosu döküyoruz. En son rendelediğimiz kaşarları ilave edip erimelerini sağlıyoruz.
ERİŞTELİ MERCİMEK SALATA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Öncelikle mercimekleri ve arpacık şehriyeyi haşlıyoruz. Tüm malzemeyi minik minik doğruyoruz. Salata sosumuzun malzemelerini yani zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, hardal ve şekeri karıştırıyoruz ve salatayı sosluyoruz.
ANTEP FISTIKLI MAFRUKA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kaplama için; fıstık, şeker, kakule ve portakal suyunu iyice yoğuruyoruz. Karışımın yarısını streç film arasında tatlıyı hazırlayacağımız kalıp büyüklüğünde merdane ile düzleştiriyoruz ve kalıba yerleştiriyoruz. Süt, irmik, vanilya ve şekeri tencerede muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Fıstık katının üzerine yayıyoruz. Fıstıklı karışımın diğer yarısını da aynı şekilde düzleştirip muhallebinin üzerine yerleştiriyoruz. Bir gece buzdolabında dinlendirip kare şeklinde dilimliyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.