Nefis Kayseri kahvaltısı
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Kayseri'de tam geleneksel şahane bir kahvaltı sofrasına konuk oluyoruz. Ev sahibemiz Hatice Gürpınar bizler için öyle güzel bir kahvaltı hazırlamış ki, hayran olduğum lezzetleri sizler ile paylaşmamak olmazdı. Talas'ın serin havasında, mis gibi bir doğanın ortasında, meyve ağaçlarının arasında kaç tane katmer yediğimi inanın hatırlamıyorum. Unutulmaz misafirperverliği için Hatice Gürpınar'a çok teşekkür ediyorum. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
KAYSERİ KATMERİ
ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
YAPILIŞI: Hamur malzemesini yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurdan büyük bezelere yapıp açıyoruz ve karışımı üzerine sürüyoruz. Ortasına minik bir delik açıp ortasından dışarı doğru rulo yaparak katlıyoruz, tekrar bezelere ayırıyoruz. Tereyağının donması için bezeleri buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra tek tek açıp ısıttığımız teflon tavada hiç yağ ilavesi olmadan arkalı önlü pişiriyoruz. Not: Hatice Hanım, gül reçeli ya da bal ile yediklerini anlattı. Pastırma ve sucuk da çok yakışıyormuş.
SUCUK İÇİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Sarımsakları sıcak suda bir müddet beklettikten sonra kabuklarını soyarak robotta parçalıyoruz. Kıyma ve diğer malzemeleri sırayla karıştırıp iyice yoğuruyoruz. Hazırlanan harçtan elimizle küçük parçalar koparıp top haline getiriyoruz, buzlukta ya da derin dondurucuda muhafaza ediyoruz.
MAHLEPLİ POĞAÇA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Maydanoz, dereotu ve yeşil biberi minik minik doğruyoruz. Üzerine diğer tüm malzemeleri ilave edip hamuru yoğuruyoruz. Bezelere ayırıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Turbo ayarlı fırında 185 derecede pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.