Limoni lezzetler
Herkese merhaba. Bugün sizler için Uzak Doğu esintili, hafif limoni lezzetler hazırladım. Tabakta gördüğünüzde ya da tadına baktığınızda hazırlanışı zor gibi duran, ancak çok pratik ve ekonomik malzemelerle yapılabilen nefis tariflerim var. Bakalım beğenecek misiniz... Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
LİMONLU KİŞNİŞLİ TAVUK
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıyoruz, uzunlamasına kestiğimiz tavukları bu karışıma ekleyip harmanlıyoruz. Isınan tavaya tavukları diziyoruz. Tavaya yağ koymuyoruz. Bir tarafı kızarana kadar hiç çevirmiyoruz. Kızarınca servis tabağına alıyoruz. Üzerine limon sıkıp servis ediyoruz.
TOM YUM ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Mantarları sudan geçirip saplarını ayırıyoruz. İyice kuruladıktan sonra ikiye bölüyoruz. Bir kapta suyu kaynatıyoruz. İçine limon yapraklarını katıyoruz, mantarları da ilave ettikten sonra 3-5 dakika pişiriyoruz. İçine biraz Hindistan cevizi sütü ilave ediyoruz. Servis ederken limon suyu ekliyoruz.
ETLİ ACILI PİLAV
MALZEMELER
YAPILIŞI: Jasmin pirincini bol suda tane tane pişene kadar haşlayıp süzerek soğumaya bırakıyoruz. Dana etini ve soğanı doğrayıp sarmısağı dövüyoruz. Zeyinyağını bir tavada kızdırıp sarımsak ve soğanları yakmadan kavurarak, etleri ilave ediyoruz. Etler yumuşayana kadar, yaklaşık beş dakika kadar kavuruyoruz. Kabukları ve çekirdekleri alınmış domatesleri tavla zarı iriliğinde doğruyoruz. Acı kırmızı biberleri sıcak suya yatırıp yumuşatıyoruz ve çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğruyoruz. Soğumuş pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp karıştırarak ısıtıyoruz. Üç adet yumurtayı karıştırarak ayrı bir tavada omlet gibi pişiriyoruz. Katılaşınca, küçük parçalara bölerek bunu da tencereye ilave ediyoruz. Maydanozla birlikte ince kıyılmış taze soğanı da katıyoruz. Soğanları ölmeyecek kadar pişirdikten sonra limon suyu sıkıp sıcak olarak servis yapıyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.