Tereciye tere sattıran lezzetler
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, benim de pek tanımadığım, özelikle öğrenmeyi istediğim bir yeşillik olan tere otu ile sizlerleyim. Ekim ayında manav ve pazar tezgahlarında sıklıkla adından söz ettiren tere otunu tanıyalım, bakalım nasılmış... Tere otu, turpgillerden gelen bir bitki türüdür. İnce yapraklı olduğu için piştiği zaman tadı acılaşır, bu yüzden çiğ tüketilmesi tavsiye edilir. Kekremsi bir tadı olduğu için çok seveni yoktur ama yenilmesi gereken bir bitkidir. Şimdiden afiyet olsun.
TERE ÇORBASI
YAPILIŞI: Tereyi saplarını ayıklayıp yıkadıktan sonra üç bardak su ilavesiyle yedi-sekiz dakika haşlıyoruz. Soğuyunca el blenderıyla veya mutfak robotuyla püre haline getiriyoruz. Tencereye yağı koyuyoruz. Unu ilave edip sararıncaya kadar kavuruyoruz. Tereli suyu karıştırarak ekliyoruz. Sütü de ilave edip pişiriyoruz.
MALZEMELER
TERELİ KAYGANA
YAPILIŞI: Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp yeşilliklerin üzerine ilave ediyoruz. Karışıma un ekliyoruz. Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırıyoruz. Harçtan kaşık dolusu alarak tavaya döküyoruz. Mücverleri önlü arkalı kızartıyoruz. Fazla yağının gitmesi için kağıt havlu üzerine çıkartıyoruz.
MALZEMELER
YOĞURTLU TERE SALATASI
YAPILIŞI: Tereyi temizleyip yıkıyoruz. Yoğurdu ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırıyoruz. Soğanı soyup ince ince doğruyoruz. Limon suyunu yoğurtla karıştırıyoruz. Tuz ve şekerle tatlandırıyoruz. Maydanoz ve tereyi ince ince kıydıktan sonra sos ile karıştırıyoruz. Tereyi servis tabağına alıyoruz. Son olarak sosu terenin ortasına yerleştiriyoruz.
MALZEMELER
SÜSLEMEK İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.