Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Azerbaycan’a selam olsun

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, Azerbaycan'a konuk oluyoruz. Azeri yemekleri bu köşeye yazmakla bitmez, gerçekten mutfaklarına hayran olunur. İlk fırsatta Bakü'ye gidip bizzat orada bir lezzet turu düzenlemeyi düşünüyorum. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

AŞKARASI


MALZEMELER

1.5 kg. kuşbaşından daha iri doğranmış kuzu eti
10 adet soğan
1 kase haşlanıp soyulmuş kestane
1 kase kuru kayısı
1 kase kuru erik
1 çay kaşığı köri baharatı
Tuz
250 gr. tereyağı
YAPILIŞI: Kuzu etini haşlıyoruz. Ayrı bir yerde tereyağını eritiyoruz ve soğanları karamelize ediyoruz. Rengi iyice karamel rengi alan soğanların üzerine haşladığımız etleri koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine suda beklemiş kuru kayısı ve kuru erikleri i ve haşlanıp kabukları soyulmuş kestaneleri ilave ediyoruz. Tuz ve köri ekleyip biraz da etin haşlama suyundan döküyoruz, kısık ateşte pişiriyoruz.

AZERİ AŞI

MALZEMELER
1.5 kg. yasmin pirinci
750 gr. tereyağı
1 çay kaşığı safran
Tuz
SERVİS İÇİN
3 yemek kaşığı beyaz kuru üzüm
3 yemek kaşığı kuru kara üzüm
YAPILIŞI: Yasmin pincini bol tuzlu suda haşlıyoruz. Diriliğini kaybetmeyecek şekilde süzüyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Bir tencereye bir miktar tereyağı koyuyoruz, üzerine pirincin bir kısmı, tekrar tereyağı, tekrar pirinç şekilde kat kat diziyoruz. Aralara az miktarda safran paylaştırıyoruz. En üstüne bir kapak kapatıyoruz, kapağın etrafını bir bezle sarıyoruz. Ocağı mum ateşine getiriyoruz, pilavı demlendiriyoruz.

PAYIZ SALATASI

MALZEMELER
4-5 adet haşlanmış patates
5 adet haşlanmış yumurta
5 adet haşlanmış havuç
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
250 gr. mantar
2 adet kuru soğan
SOSU İÇİN:
1 kase mayonez
1 küçük paket kaymak
Süslemek için 1 küçük konserve haşlanmış mısır
YAPILIŞI: Haşlanmış patates, havuç ve yumurtaları rendeliyoruz. Yeşillikleri ince ince doğruyoruz. Mantarları sote ediyoruz. Kuru soğanları piyazlık doğruyoruz, mantarla birlikte sote ediyoruz. Mayonez ile kaymağı karıştırıp tadını hafifletiyoruz. Bir servis kasesinin içine streç film geriyoruz ve mayonezin bir kısmını her tarafına yayıyoruz. Sonra sırasıyla patates, havuç, yumurta, soğanlı mantar sote ve yeşillikleri diziyoruz, tekrar mayonezin bir kısmını sürüyoruz ve tekrar aynı sırayla devam ediyoruz. En son mayonezin tamamını döküp her tarafını sıvıyoruz. Kaseyi düz bir tabağa ters çevirip konserve mısırlar ile süslüyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA