Mor lahana mevsimi
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, kış aylarının gözdesi, şifa deposu mor lahanayı mercek altına yatırıyorum. Mor lahana; turpgiller ailesine ait geniş ve kat kat yapraklara sahip bir sebzedir. Yaprakları koyu mor, hatta bordo rengidir. Ancak pişirildiği zaman renk değiştirerek mavimsi bir renge dönüşür. Mor lahanayı; turşusunu, sarmasını ve salatasını yaparak da yiyebiliriz. Kırmızı lahana, K vitamini bakımından zengindir. Bu sebeple de beyin fonksiyonlarını çalıştırıcı özelliğe sahiptir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
LAHANA TURŞULU EZME
YAPILIŞI: Lahana turşumuzu yıkıyoruz, diğer malzemelerle karıştırıyoruz. Cevizleri tavada biraz kavuruyoruz, ezmenin içine ilave ediyoruz.
LAHANALI PATATES SALATASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Patatesleri haşlayıp doğruyoruz. Mor lahanayı incecik doğruyoruz. Patatesler sıcakken diğer malzemeler ile harmanlayıp dinlendiriyoruz.
MOR LAHANA TURŞUSU
MALZEMELER
YAPILIŞI: Lahana turşusu yapmak için, lahanamızı ince ince doğruyoruz. Derin bir kaba alıp tuz ile iyice harmanlıyoruz, 10 dakika bekletiyoruz. Beklettiğimiz lahanalarımızı kavanozlara bastırarak yerleştiriyoruz. Bir kapta su, üzüm sirkesi ve limon tuzunu karıştırıyoruz. Lahanalarımızın üzerine hazırlamış olduğumuz sirkeli karşımı döküyoruz. Kapağını sıkıca kapatıp üç-dört gün buzdolabında bekletiyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.