İDİL ÇİMRİN

Kıkırdak bilir misiniz?

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, çocukluğumun bayram lezzeti kıkırdak var. Biz genellikle Kurban Bayramı'nda kesilen koyunun kuyruk yağını ince ince doğrayıp tuz ekledikten sonra ocak üzerinde iki-üç saat kaynatıyoruz. Çıkan yağ süzüldükten sonra kalan kısma ise kıkırdak diyoruz. Rahmetli babam kıkırdakları çıtırdatıp üzerine yumurta kırmaktan çok hoşlanırdı. Kavanoza koyup buzdolabında sakladığımız kıkırdak ile başka neler yapıyoruz neler. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.co.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
KIKIRDAKLI KETE
MALZEMELER
250 gr. kuyruk yağı
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
6-7 su bardağı un
YAPILIŞI: Kıkırdakları kısık ateşte biraz kavuruyoruz. Tüm malzemeleri, erimiş kuyruk yağını yoğurma kabına alıyoruz, yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Yağladığımız fırın tepsimize hamurumuzu yayıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çatalla üzerini çizerek şekil veriyoruz. Dilimlediğimiz hamurumuzu 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
KIKIRDAKLI BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
1 kase kıkırdak
2 çorba kaşığı sıvıyağı
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Su
Tuz
YAPILIŞI: Yağ ile beraber kıkırdakları bir tavaya alıyoruz. Yeterli miktarda su ve haşlanmış nohut ilave ediyoruz. Kaynamaya başlayınca içine tuz ve bulguru ekliyoruz. Suyunu çekince demlenmeye bırakıyoruz.
KIKIRDAKLI BÖREK
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İÇİ İÇİN:
250 gr. kıkırdak
1 adet orta boy soğan
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber ve tuz
YAPILIŞI: Hamuru, un, tuz ve su ile sert bir hamur elde edecek şekilde hazırlıyoruz. İçini hazırlarken bir soğanı ve bir tutam maydanozu ince ince doğrayıp bir tatlı kaşığı pul biber, bir tutam tuz ve kıkırdaklarla karıştırıyoruz. Hamurumuzu açıp içine harcımızı koyduktan sonra ikiye katlayıp ay şeklinde kapatıyoruz ve teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.