Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Karabağ sofrasına buyurun

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün işgalden kurtulan Karabağ topraklarının asırlık mutfaklarına konuk oluyoruz. Azeri yemeklerini oldum olası çok beğenmişimdir ancak Karabağ yemeklerinin de kendine has nefis lezzetleri var. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

KARABAĞ KETESİ

MALZEMELER
2 adet yumurta
100 gr. tereyağı
Yarım su bardağı şeker
10 gr. kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
Vanilya
5 su bardağı un
İÇİ İÇİN:
2 su bardağı un
100 gr. tereyağı
1.5 su bardağı şeker
Vanilya
ÜZERİNE:
1 yumurta
1 yemek kaşığı süt
YAPILIŞI: Ilık sütün içerisinde maya ve şekeri eritiyoruz. Üzerine 1 su bardağı elenmiş un döküp krema kıvamına gelince karıştırıyoruz. Yumurtayı şekerle çırpıyoruz ve üzerine eritilmiş tereyağı, vanilya da ekleyip çırpıyoruz. Hamura ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine un ilave edip hamurun kabarmasını bekliyoruz. İç için yağı biraz eritip içerisine şeker ve vanilya ekliyoruz. Şeker de eridiğinde unu ilave edip karıştırıyoruz. Hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz. 1 santim kalınlıkta açıp, içten koyup ortaya doğru büzüyoruz. Kapatıp ters çeviriyoruz. Çatalla birkaç yerden delip oklavayla biraz yayıyoruz ve yağlı tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine çatalla delikler açıp yumurta süt karışımı sürüp 180 derece fırında kızarınca pişiriyoruz.

ŞEKERBURA

MALZEMELER
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kaymak
250 gr. margarin
1 kg. un
1 fiske maya
1 fiske tuz
500 gr. fındık içi
500 gr. toz şeker
1 paket vanilin
YAPILIŞI: Yumurta, süt, kaymak, margarin, tuz, maya, undan oluşan malzemelerden hamur yoğuruyoruz. İçi için, fındığı un haline getiriyoruz. Şeker ve vanilin de ilave ettikten sonra karıştırıyoruz. Hamurdan bezeler hazırlıyoruz. Bezeleri tek tek açıyoruz. İçlerine 2 yemek kaşığı iç harcından koyuyoruz. Kenarını içe doğru buruyoruz ve 180 derece fırında üzeri kızartmadan 10 dakika pişiriyoruz.

BOZBAŞ

MALZEMELER
1/2 kg. kemikli kuşbaşı et
1 su bardağı nohut
1 tane soğan
3 tane patates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı silme zerdeçal
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI: Nohutları önceden sıcak su ile ıslatıyoruz. 1 çay kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı şeker ilave edip, karıştırıyoruz. Soğanı ince doğrayıp kavuruyoruz. Baharatları ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Patatesleri iri kuşbaşı olarak doğrayıp ilave ediyoruz. Etleri ayrı bir yerde pişirip ekliyoruz. Nohutları da biraz haşlayarak ilave ediyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA