Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Bir başkadır pazar kahvaltısı

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün pazar kahvaltılarınıza renk katacak alternatif tarifler var. Yapımı hem çok pratik, hem de son derece lezzetli olan bu kahvaltılıkları mutlaka deneyin. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

TAVADA PATATES BÖREĞİ

MALZEMELER
4 küçük patates
2 adet yumurta
Yarım su bardağı kaşar peyniri
Yarım su bardağı sucuk
1 yemek kaşığı dolusu mısır unu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tane karabiber
Maydanoz
Tuz
KIZARTMAK İÇİN;
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI: Patateslerimizi rendeleyip suyunu sıkıyoruz.. Derin bir kasede yumurtalarımızı çırparak üzerine patates, rende kaşar peyniri, incecik doğranmış sucuk, maydanoz, mısır unu, sıvı yağ, karabiber, tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tavamıza 1-2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı ekliyoruz. Harcımızı 1 cm kalınlığında eşit şekilde tavamıza yayıyoruz. Kenar kısımlarını spatulayla düzeltiyoruz. Orta ateşte kapak yardımıyla ters yüz yaparak pişiriyoruz. Fazla yağı varsa süzdürüp servis tabağına alarak dilimleyip servis yapıyoruz.

ÇITIR ÇITIR MİLFÖY

MALZEMELER
3 adet milföy hamuru
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
YAPILIŞI: 3 adet milföy hamurlarını tezgahın üzerine uzunlamasına seriyoruz. Ortadan bıçak yardımıyla kesiyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini eşit şekilde hamurların orta kısmına üzerine ilave ediyoruz. İki parmağımızın yardımıyla hamurları şekildeki gibi birleştiriyoruz. Kapattığımız hamurları her iki ucundan tutup simit şeklinde çeviriyoruz. Bir tabağın içerisine kavrulmuş susamı ilave ediyoruz. 2 yemek kaşığı pekmezi bir çay bardağı suyun içine ilave edip karıştırıyoruz. Pekmezli suyu da tabağa boşaltıp milföy simitleri ilk pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susamın içerisine buluyoruz. Daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz

EKMEKSİZ TOST

MALZEMELER
2 orta boy patates
1 yumurta
1 çay bardağı kaşar peyniri
Tuz
Pul biber
YAPILIŞI: Kaşar peynirini rendeliyoruz. Patatesleri soyup rendeliyoruz. Patatesleri rendeledikten sonra suyunu sıkıyoruz. Yumurtayı çırpıyoruz, tuzu, pul biberi, peyniri ve patatesleri ilave edip iyice karıştırıyoruz. Yağlı kağıda harcı yayıyoruz, ısınmış tost makinasına yerleştiriyoruz. Yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA