Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pazara yakışır lezzetler

Çocukların çok sevdiği ketçap evde de yapılabilir, hem de en lezzetli formuyla. Tahmin edebiliyorum, çoğunuz çocuğunuz ketçap yemek istediğinde katkı maddesinden ötürü vermek istemiyorsunuz. Haklısınız. 'Peki o zaman evde kendimiz yapalım' diye düşünerek yabancı bloglardan reçeteler tercüme ettim ve en sonunda en güzel olanı seçtim. Bakalım beğenecek misiniz? Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

ACILI PATATES CİPSİ

MALZEMELER
2 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI: Patateslerin kabuklarını soyuyoruz ve mümkün olduğunca ince dilimliyoruz. Bir kaseye koyduğumuz suyun içinde bekleterek nişastasının çıkmasını sağlıyoruz. Bu işlemi iki kere tekrarlarsak daha çıtır oluyorlar. Patatesleri çıkartıp kuruluyoruz. Bir kasede sıvı yağ, tuz ve kırmızı toz biberi karıştırıyoruz. Patatesleri önlü arkalı bu karışıma buluyoruz. Önceden ısıtttığımız 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırının kapağını açıyoruz, patatesleri çevirip tekrar fırınlıyoruz. Çıtır çıtır olunca cipsimiz hazır olmuş demektir.

AROMATİK KETÇAP

MALZEMELER
2 kg. domates
1 adet kırmızı soğan
3 diş sarımsak
4 kereviz sapı
1/2 çay bardağı elma sirkesi
1/2 çay bardağı esmer şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 tatlı kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı toz karanfil
1/2 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı toz hardal
1/2 çay karabiber.
YAPILIŞI: Rendelenmiş domatesleri, kırmızı soğanı, sarımsağı ve kereviz saplarını blendardan çekip tuz, şeker, sirke ve baharatlar ile kaynatıyoruz. Yarı yarıya kaynadığı zaman ayrı bir kapta biraz suyla ezilmiş nişastayı ilave ediyoruz. Nişastanın kokusu çıkana kadar kaynatıyoruz, cam kavanozlara koyup ağzını kapatıp ters çeviriyoruz.

SOSİSLİ SANDVİÇ

MALZEMELER
2 adet sade soda
4 adet hindi veya dana uzun sosis
4 adet uzun sandviç ekmeği
2 adet orta boy Alman tipi turşu
Mayonez
Hardal
Ketçap
YAPILIŞI: Sodaları derin bir tavaya döküyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayınca sosisleri sodanın içine atıyoruz. Yaklaşık dörtbeş dakika haşladıktan sonra üzerlerine uzunlamasına birer çizik atıp tost makinasında veya ızgarada kızartıyoruz. Ekmeklere isteğe göre mayonez, ketçap ve hardal sürüyoruz. Jülyen şeklinde kestiğimiz turşuları ekmeklere ekleyip üzerine sosisleri koyuyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA