Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Lezzetin en acılı hali

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, dilinize acı biber sürdüren tarifler ile karşınızdayım. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

BİBERLİ LOR

MALZEMELER
Yarım kilo çarliston biber
200 gr. tuzsuz lor peyniri
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI: Biberleri yıkayıp bir santimetre genişliğinde halka halka doğruyoruz. Tavaya zeytinyağını koyuyoruz. Biberleri tavaya ilave ediyoruz ve sararıncaya dek orta ateşte kavuruyoruz. Yumuşayınca ocağı kısıyoruz, lor peynirini biberlere ilave edip çatalla ezerek biberlerle iyice karışmasını sağlıyoruz. İki dakika sonra ocaktan alıyoruz. Üzerine tekrar zeytinyağı dökerek servis ediyoruz.

SİRKELİ BİBER

MALZEMELER
1 kilo çarliston biber
1 çay bardağı sirke
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Tuz
YAPILIŞI: Tavaya sirkeyi ve yağı koyduktan sonra biberlerimizi de yerleştiriyoruz. Yeteri kadar tuz ekliyoruz. Tavanın kapağını kapatıyoruz ve ocağın altını açıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika pişiriyoruz. Biberlerimizi cam fırın kabına alıyoruz ve sarımsakları küçük daire şeklinde doğrayıp biberlerimizin üstüne ve aralarına yerleştiriyoruz.

YEŞİL ATOM

MALZEMELER
8 adet yeşil sivri biber
6 adet acı kıl biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
ÜZERİNE:
Bir kase sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI: Biberleri yıkayıp kuruluyoruz ve saplarını temizleyip istediğimiz boyda doğruyoruz. Bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Biberleri tavaya koyup arada karıştırarak soteliyoruz. Ardından bir tatlı kaşığı salçayı ilave ediyoruz, bir dakika daha kavurup tuzunu ekliyoruz. Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz ve biberlerle buluşturuyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra, tavada kalan yağı üzerine gezdiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA