Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pratik yaz sofrası

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, yaz mevsimine uygun, hazırlanışı çok pratik, malzemelerinin bulunabilir ve ekonomik olması açısından başucu menülerinizden biri olmasını umduğum bir sofra hazırlıyorum. Bugünlük benden bu kadar. Gönderdiğiniz tarifleri tek tek deniyorum, İdilika yorumu ile zaman içinde yine sizlerle paylaşacağım. Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı gönderirseniz cok sevinirim. İdilikanınmutfagi@ sabah.com. tr adresinden bana ulaşabilirsiniz.

ZEYTİNLİ SPAGETTİ

MALZEMELER
1 paket spagetti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
1 kase karışık zeytin
1 yemek kaşığı acı biber sosu
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 avuç kuru Arnavut biberi
YAPILIŞI:
Soğan, zeytin, sarımsak ve Arnavut biberlerini minik minik doğrayıp soteliyoruz. Rendelenmiş domatesi ilave edip pişiriyoruz. Acı biber sosunu da ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Spagettileri haşlıyoruz ve sosla buluşturup servis ediyoruz.

KIRMIZI MEYVELİ KUP

MALZEMELER
1/2 su bardağı dondurulmuş vişne
1/2 su bardağı çilek
1 çay bardağı krema
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için taze nane ve çilek
YAPILIŞI: Çilekleri ve vişneleri rondoda çekiyoruz, püre haline getiriyoruz. Diğer malzemelerle bir araya getirip mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz. Karışımı kuplara paylaştırıyoruz ve meyveler ile süslüyoruz.

MANTARLI PİLİÇ SARMA

MALZEMELER
5-6 adet yeşil biber
1 adet soğan
500 gr. mantar
2-3 adet kırmızı biber
Taze kaşar ve çedar peyniri
Tuz
Karabiber
Pul biber
SOS İÇİN:
İnce kesilmiş tavuk göğsü (sarma olacak şekilde inceltilmiş)
1 kaşık balzamik sirkesi
1 tatlı kaşığı zencefil
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı pekmez
YAPILIŞI: Zencefili rendeliyoruz. Derin bir kaba zencefil, balzamik sirke, sarımsak, nar ekşisi ve pekmezi koyup harmanlıyoruz. Buzdolabında bekletiyoruz. Soslar tavuğu, oldukça yumuşak ve lezetli yapacaktır. Kavurduğumuz soğanlara sırasıyla biberleri ve baharatları ekliyoruz. Yumuşayan biberlere küçük küçük doğranmış mantarları ekliyoruz. 5-6 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Marine ettiğimiz tavukları düz bir zemine yayıp iç malzemesini ve bir dilim çedar peyniri koyup sarıyoruz, kürdanla tutturuyoruz. Sardığımız tavukları, çok az yağ ile iki tarafını kızartıyoruz. Fırın kabına koyuyoruz, üç yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip 30 dakika pişiriyoruz ve istersek rendelediğimiz kaşar peynirini döküyoruz. 30 dakika sonra fırından çıkarıp servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA