İDİL ÇİMRİN

Bayatlamayan lezzetler

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün tatilcilerin yola çıkmadan önce kolaylıkla hazırlayıp yol boyunca tüketebilecekleri, uzun süre bayatlamayan tariflere yer veriyorum.
BAYATLAMAYAN KEK
MALZEMELER
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 paket vanilya ve kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz içi
3 su bardağından biraz az un
Karbonat
YAPILIŞI: Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıyoruz. Tel çırpıcı ile köpürene kadar 2-3 dakika çırpıyoruz. Bir paket vanilya ekliyoruz. 1 su bardağı yağ da ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Ardından 2 su bardağı su ekleyip çırpıyoruz. Ceviz içi ve tarçını da ilave edip karıştırıyoruz. Un ilave ederken kabartma tozu ve karbonat ilave ediyoruz. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
BAYATLAMAYAN TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
250 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI: Sıvı yağ ve tereyağını karıştırıyoruz. Sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. En son unu ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Fazla yumuşak olmasın çünkü kurabiyelerimiz dağılabilir. İstediğimiz gibi şekil veriyoruz, üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpiyoruz. 190 derece fırında pişiriyoruz.
BAYATLAMAYAN POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağı/sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
3 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
4-5 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ:
Beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI: Karıştırma kabına sıvı yağı, yoğurdu, yumurta akını alıp karıştırıyoruz. Biraz un, kabartma tozları, tuz, şeker ve sirke ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Kalan unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler kopartıp yuvarlıyoruz ve iç malzemesini koyup kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve susam serperek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.