
Yılbaşı lezzetleri
Sizlere yeni yıl ruhunu hissettiren, birbirinden nefis lezzetler hazırladım. Ben pişirirken çok eğlendim. Siz de tam zamanı iken mutlaka deneyin, evinizi saran mis gibi kokunun tadına varın.
YILBAŞI EKMEĞİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Toz maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı ılık su-süt karışımını 10 dakika mayalandırıyoruz. Yarım su bardağı ılık sütle şekeri eritiyoruz. Eritilmiş margarintereyağı karışımını süte ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Yumurtaları ayrı bir yerde çırpıyoruz, karışıma ekliyoruz. Ön maya yaptığımız mayayı da ekleyip hepsini karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz. Kabaran hamura tüm kuru meyveleri ve cevizi ekleyip tekrar yoğuruyoruz. İstediğimiz şekli verip 30 dakika tepsi mayalandırması yapıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
KESTANELİ YILBAŞI KURABİYESİ
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
HAMURU İÇİN:
YAPILIŞI: Kestane ve şeker özleşinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Ardından tarçın eklenir ve ateşten alınır. Hamur için; un azar azar eklenerek karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük parçalar kopararak içine kestaneli harçtan konur ve kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
YILBAŞI KEKİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Bir cam kasede portakal suyunu sıkıp meyve şekerlemelerini, üzümleri, vişne kurusunu içine atarak 15 dakika bekletiyoruz. Yumurtalarla şekeri 5 dakika çırpıyoruz. Yağı ekleyerek 2 dakika daha çırpıyoruz. Tüm toz malzemeleri eleyerek ilave ediyoruz, tekrar düşük derecede çırpıyoruz. Portakal suyunda beklettiğimiz malzemeleri iyice süzüp, diğer meyveleri ilave ederek karıştırıyoruz. İstediğiniz kalıbın tabanına yumuşak tereyağı sürüyoruz. Bu karışımı kalıba döküyoruz. 170 derece ılıtılmış fırında 50-55 dakika arası pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.