Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada pratik nefis sofra

Akşama ne pişirsem sorunsalı baş göstermeye başladıysa hem lezzeti ile aklınızı alacak, hem de sadece 30 dakikada hazırlayabileceğiniz nefis bir menü ile karşınızdayım.

HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇITIR TAVUK

MALZEMELER
4 dilim tavuk göğsü
1 yemek kaşığı köri
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
Tuz
Servis ederken limon



YAPILIŞI:
Tavukları şerit şerit doğruyoruz, tuz ve köri ile karıştırıp bekletiyoruz. Yumurtaları çırpıyoruz. Tavukları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından Hindistan cevizi rendesine buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çıtır çıtır olana dek pişiriyoruz. Çıkartınca üzerine limon sıkıp servis ediyoruz.

KIZARMIŞ ELMA DİLİM PATATES

MALZEMELER
2 adet patates
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
Toz kırmızı biber
Kekik
Tuz
YAPILIŞI: Patatesleri sünger yardımıyla ovalayarak yıkıyoruz ve diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Yarım haşlanmış patatesleri dilimliyoruz. 10 dakika buzlukta soğutuyoruz. Bu sırada 2 yemek kaşığı mayonez, 1 çay bardağı süt, 1 kaşık unu, toz kırmızı biber ve tuz ile karıştırıyoruz. Soğumuş patates dilimlerini una buluyoruz. Fazla ununu atıyoruz. Patatesleri sosa buluyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Pembeleşince kağıt peçete üzerine alıyoruz. 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz karıştırıyoruz. Kızarmış patateslerin üzerine serpiyoruz.

ACI BİBERLİ ÇİKOLATALI TATLI

MALZEMELER
2 adet yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
120 gram bitter çikolata
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tutam karabiber
YAPILIŞI: Yumurta sarısı, toz şeker, süt ve unu bir tencereye alıyoruz. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp tereyağı, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı ilave edip karıştırıyoruz. Muhallebi ılıklaştıktan sonra pul biber ve karabiberi de ekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA