Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Çocuklara besleyici kurabiyeler

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, aldığımız kalorilere yenilerini eklememek amacıyla sağlıklı atıştırmalıklara yer veriyorum. Sizin için çocuklarınızla beraber yapabileceğiniz kurabiyeler hazırladım. Sağlığına ve fiziğine özen gösteren ama çay veya kahve saatlerini de tatlısız geçiremeyenlerden misiniz? Eğer cevabınız 'Evet'se; sizler için unsuz, şekersiz ama bir o kadar da lezzetli kurabiye tariflerini bir araya getirdim. Diyet yaparken en çok aranan şeyler tatlılar değil mi? Sadece diyet yapanlar değil, sağlığına dikkat edenler de şeker bulunmayan yulaflı diyet kurabiyeyi deneyebilir. Şekersiz diye lezzetsiz sanmayın. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

MUZLU ÜZÜMLÜ KURABİYE

MALZEMELER
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet muz
1 adet yumurta akı
Yarım çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı kuru üzüm
4 adet hurma
1 adet kuru incir
1 çay kaşığı kabartma tozu



YAPILIŞI:
Yumurtanın akını biraz çırpıp kıvam almasını sağladıktan sonra içine bir adet orta boy muzu koyup ezin. Ardından yulaf ve diğer malzemeleri ekleyin. (Ceviz, kuru üzüm, hurma ve kuru incirin miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz) Bütün malzemeyi karıştırıp elinize yapışmadan şekil verebileceğiniz kıvama getirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

KEÇİBOYNUZLU KURABİYE

MALZEMELER
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 yemek kaşığı keçiboynuzu kreması
4 yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı bal
1.5 su bardağı yulaf unu
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı karbonat
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI: Yumurta sarısı, keçiboynuzu kreması, pekmez, bal, tereyağı ve vanilyayı çırpın. Eleyerek un, kakao, karbonat ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Hamuru kaşık yardımıyla streç filme aktarıp sarın. Buzlukta 30 dakika bekletin. Kaşıkla hamurdan parçalar alıp, hafif ıslak elinizle top şekli verin. 180 derecede (alt-üst ayarda) 15 dakika pişirin.

KURUYEMİŞLİ KURABİYE

MALZEMELER
1 çay bardağı çiğ fındık
1 çay bardağı yer fıstığı
1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
1 yemek kaşığı çekirdeksiz siyah kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı yulaf ezmesi
2 adet muz
1 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
YAPILIŞI: Bir tavaya fıstık, fındık, yulaf ezmesi ve ay çekirdeği içini ekleyip 10 dakika boyunca ara ara karıştırarak kavurun. Ardından üzüm ve tarçını ilave edin ve ocağın altını kapatın. Geniş bir kapta muzları çatalla ezin. Üzerine kavrulan malzemeleri ve fıstık ezmesini ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kurabiye harcından birer yemek kaşığı dolusu alın ve tepsiye koyun. Üzerlerini hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA