
Akşama ne pişirsem?
Akşam yemeğine misafir bekliyorsanız sizin için hem pratik hem de havalı bir menü hazırladım. Birbirleriyle yarışan lezzetlerden oluşan bu menü, adeta görsel bir şov...
ZERDEÇAL SOSLU TAVUK
MALZEMELER
MARİNE İÇİN:
SOS İÇİN:
YAPILIŞI: Marine malzemelerini hazırlıyoruz, bonfileleri 20 dakika marine ediyoruz. Sos için; havuç ve mantarı doğruyoruz, yüksek ateşte soteliyoruz. Ayrı bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz, sütü ilave ediyoruz. Baharatları ve sotelediğimiz havuç ve mantarları ekliyoruz. En son taze kekik ile lezzetlendiriyoruz. Marine ettiğimiz tavuk dilimlerini yüksek ateşte mühürleyerek pişiriyoruz, üzerine sos dökerek servis ediyoruz.
ISPANAK SALATASI
MALZEMELER
KROKAN İÇİN:
SALATA İÇİN:
SOS İÇİN:
YAPILIŞI: Önce krokanı hazırlıyoruz. Cevizleri ikiye kırıyoruz. Bir teflon tavada şekeri eritiyoruz. İyice erimiş fokurdayan karamelin içine cevizleri atıp birlikte biraz kavuruyoruz. Sıcakken kaşık yardımı ile yağlı kağıdın üzerine döküyoruz ve donmalarını bekliyoruz. Salatayı servis ederken, ıspanakların üzerine kurutulmuş domates ve ceviz krokanlarını paylaştırıyoruz. Sosunu döküp tulum peyniri ile servis ediyoruz.
İRMİKLİ MUHALLEBİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: İrmik ve sütü tencereye alıp iyice karıştırıyoruz. Şekeri ekleyip, orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. 1 fiske tuz atıyoruz. Sürekli karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Koyulaşmaya başlayınca tereyağını ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Göz göz olunca muhallebi pişmiş demektir. Ocağın altını kapatıp, vanilini ekleyip servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.