Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Yaz reçelleri

Tam da mevsimindeyken yaz meyveleri ile reçel yapma zamanı... Bugün sizin için erik, kayısı ve kavun reçelleri hazırladım. Umarım seversiniz. İyi haftalar.

KIRMIZI ERİK REÇELİ

MALZEMELER

15 adet iri kırmızı erik
2 su bardağından 2 parmak fazla şeker
Çeyrek limonun suyu
Yarım çay bardağı su



YAPILIŞI:
Öncelikle eriklerimizi istediğimiz şekilde dilimleyelim. Ben elma dilimi şeklinde dilimledim. Üzerine şekeri ekleyip ağzını kapatalım ve 1 gün suyunu salmasını bekleyelim. Ertesi güne suyunu güzelce salan eriklerimize yarım çay bardağı su ekleyip ocağın altını iyice açalım. Kaynamaya başlayınca ocağı orta dereceye getirelim, yani çok harlı olmasın. 25 dakika kadar pişmeye bırakalım. Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alıp kaynatmaya devam edelim. Reçelin olduğunu nasıl anlayacağımızı şeftali reçeli tarifimde de yazmıştım. Bir bardak soğuk suyu alıyoruz, reçelimizden damlatıyoruz. Damlamız dibe kadar toplu inip dipte dağılıyorsa reçel olmuş demektir. Olmaya yakın yani 25 dakika sonunda limonumuzu ekleyelim. 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Daha sonra ağzını kapatalım ve reçeli koyduğumuz kavanozu ters çevirelim, tamamen soğuyana kadar bu şekilde bekletelim.


BADEMLİ KAYISI REÇELİ

MALZEMELER
1 kg kayısı
İstediğiniz miktar çiğ badem
600 gr şeker
1 su bardağı su
1/2 (yarım) limon
YAPILIŞI: Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz. Şekerini ilave edip, bir gün bekletiyoruz. Ertesi gün bademleri sıcak suya atıp süzdükten sonra kabuklarını çıkartıyoruz. Kayısı ve bademleri tencereye koyup, suyunu da ilave edip pişiriyoruz. Kıvamını alınca limonu ilave ediyoruz. 5 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.

KAVUN REÇELİ

MALZEMELER
1 adet küçük kavun
1 kase toz şeker
Limon tuzu
Tereyağı
YAPILIŞI: Kavun reçeli yapmak için öncelikle kavun ufak ufak doğranır ve tencereye alınır. Üzerine toz şeker serpilip biraz sulanması sağlanır. Biraz sıvı hale geldikten sonra limon tuzu ve tereyağı eklenip kaynatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte biraz kıvam alana kadar pişirilir. Sıcakken kavanozlara koyulup ağzı kapalı soğutulur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA