Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Buyurun Maraş sofrasına

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, dillere destan lezzetleri ile unutulmaz olan Kahramanmaraş sofrasına konuk oluyoruz. Kahramanmaraş'ın çok zengin bir mutfağı var, bakalım bugün sofrada hangileri bizi karşılıyor?

MARAŞ TAVA

MALZEMELER
500 gr. kuzu eti
1 kg. patlıcan
2 adet soğan
6 adet sarımsak
4 adet sivri biber
3 adet domates
1.5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz




YAPILIŞI:
Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Patlıcan, domates, biber, soğan ve sarımsakları küp küp doğrayın. Bir fırın tepsisine eti döşeyin, sonra sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan, domates ve biberleri üstüne dizin. Salça, zeytinyağı, pul biber, tuz ve suyu bir kapta karıştırıp yemeğin üzerine gezdirin. Tepsinin üstünü alüminyum folyo ile kapatın. Bu şekilde 200 derecelik fırında bir saat pişirin. Daha sonra folyoyu alın ve yarım saat daha pişirin.

ACEM PİLAVI

MALZEMELER
1 adet orta boy soğan
2.5 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta boy havuç
100-150 gr. kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI: Etleri pişirin. Pirinçleri yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su koyun, bir çay kaşığı tuz ekleyerek bekletin. Pilav tenceresine yemeklik doğranan soğanları ve tereyağını koyun ve soğanları kavurmaya başlayın. 3-5 dakika sonra kibrit çöpü gibi doğranan havuçları ilave edin. 3-5 dakika daha kavurup etleri ekleyin. Havuçlar kendini bırakana kadar pişirin. Daha sonra tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri ilave edin. 3-5 dakika da pirinçlerle birlikte kavurun. Üzerine sıcak su ilave edin, tuz ve karabiber ekleyip pişmeye bırakın. Pilav piştikten sonra 10-15 dakika kadar dinlendirip servis yapın.

HATUN TATLISI

MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
1.5 çay bardağı süt
21 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı şeker
Toz Antep fıstığı
ŞERBET İÇİN:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz Antep fıstığı
HAMURLARI AÇMAK İÇİN:
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
YAPILIŞI: Hamuru için sütü ılıtıp bir kaba koyun. Ardından yumurta, sıvı yağ, tuz ve unu ekleyip hamuru yoğurun. Diğer tarafta içi için bir tencereye sütü, irmiği ve şekeri koyup karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Şerbeti için şeker ve suyu da bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyip altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın. Bu sırada hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Ardından ince bir şekilde açıp kare olması için kenarlarını kesin. Kestikten sonra tekrar 4 parçaya kesip daha ufak kareler yapın. Kestiğiniz hamurları elinize alıp ortasından kıvırarak büzün. Sonrasında soğuttuğunuz iç harçtan ve fıstık koyarak kenarlarından kapatıp tepsiye dizin. Tereyağını da eritip üzerine sürdükten sonra 180 derecede fırına vererek pişirin. Piştikten sonra soğuk şerbeti döküp hemen ardından üzerine fıstık serperek servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA