
Akşama misafir var
Herkese merhaba, bugün iştah açıcı üç tarifle karşınızdayım. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
SEBZELİ ÇORBA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kabak, patlıcan, havuç, taze fasulye ve dolmalık biberleri temizledikten sonra ince parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Doğradığınız sebzeleri ekleyip bir-iki dakika soteleyin. Su ilave edip sebzeler hafifçe yumuşayana kadar pişirin. İnce parçalar şeklinde kestiğiniz pazıyı ilave edip üç-dört dakika daha pişirin. Rendelenmiş taze zerdeçal ve kremayı karıştırın, çorbanın suyundan birkaç kaşık dolusu karışıma ekleyip ılımasını sağlayın. Yavaşça karıştırmaya devam ederek iki dakika pişirin.
TAVUKLU BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Soğanları minik minik doğrayıp soteliyoruz. Kabukları soyulmuş domates ve salça ilave edip karıştırıyoruz. Bulgur ve tavuk suyu ekliyoruz. Pilavın suyu tam çekmeden ocağın altını kapatıyoruz. Diğer taraftan sarımsağı, 2-3 çorba kaşığı tavuk suyuyla karıştırıyoruz ve pilavın üzerine döküyoruz. Hepsini karıştırarak dinlendiriyoruz. Haşlanan tavukları teflon tavada tereyağı ve soya sosuyla kavuruyoruz. Kekik, karabiber, tuz ilave ederek pilavın üzerine alıyoruz.
TAHİNLİ UN HELVASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tereyağı ve sıvı yağı eritiyoruz. Eriyen yağın üzerine unu ekleyip kavuruyoruz. Başka bir yerde şeker ve suyu kaynatmaya başlıyoruz. Üzerine pekmezi de ekliyoruz. Şeker eriyene kadar şerbetini kaynatıyoruz. Unun kokusu çıkınca tahini içerisine döküyoruz. Orta sıcaklıkta olan şerbeti ekliyoruz. Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırıyoruz. Üç dört dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz ve indirmeye yakın cevizini ekliyoruz. Helva hafif ılıyınca şekil vererek servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.