Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Hızlı ve leziz akşam yemeği

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, yine çok hızlı hazırlanabilecek hem çok pratik, hem de çok sürprizli lezzetleri olan tariflerden oluşan bir menü hazırladım.

LEZZETLİ VE FARKLI
Mutfakta çalışırken hem zamanla yarışmak, hem de aynı anda lezzetli ve güzel sunumlu tabaklar çıkartabilmek gerçekten büyük maharet gibi gözükse de; her pazartesi bu köşeden size anlattığım taktikleri takip ederseniz, emin olun kısa sürede mutfakta az zamanda çok işler başaran biri olacaksınız. Bir kere size önerdiğim menülerden birini derseniz göreceksiniz ki, lezzetli ve farklı yemekler hazırlamak hiç de zor değil.

KURU SEBZELER
Kurutulmuş patlıcandan hazırladığım bir pane harcı, o kadar farklı ve lezzetli ki ancak deneyerek yorumlamanız lazım. Kurutulmuş patlıcan kadar, kurutulmuş biber ve kurutulmuş kabakları da galeta unuyla beraber un haline getirip bir kavanozda muhafaza ederek, bu son derece sıra dışı pane harcını elinizde her an hazır tutabilirsiniz. Bana dileğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile. Sevgiler...

KURUTULMUŞ SEBZE PANELİ TAVUK




MALZEMELER

1 avuç kurutulmuş patlıcan
3 dilim tavuk göğüs fileto
Yarım su bardağı galeta unu
Kızartmak için ayçiçek yağı
YAPILIŞI: Kurutulmuş patlıcan ve galeta ununu çok az yağ ilavesi ile rondodan çekiyoruz. Tavukları, hazırladığımız pane harcına buluyoruz ve buzlukta 10 dakika dinlendiriyoruz. Bir teflon tavada ayçiçek yağını kızdırıyoruz. Tavukları arkalı önlü pişiriyoruz.

ACILI PATATES

MALZEMELER
3 adet patates
5 diş sarımsak
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı acı sos
YAPILIŞI: Patateslerin kabuklarını soyup parmak şeklinde dilimliyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Ayrı bir yerde ince kıyılmış sarımsak ve maydanozun içine acı sosu, limon suyu ile nar ekşisini ilave ediyoruz ve pul biber ekliyoruz. Karıştırdığımız sosu kızarttığımız patateslerin üzerine döküyoruz.

ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ

MALZEMELER
2 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı dolusu un
1.5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı toz kremşanti
50 gr. margarin
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN:
3 adet şeftali
2.5 çay bardağı toz şeker
5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI: Muhallebi malzemelerini bir araya getirip henüz ocağın altını açmadan iyice çırpıyoruz. Ardından orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. Şeftalili sos için; tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. Buzdolabında soğutuyoruz. Muhallebiyi kaselere paylaştırıp üzerine şeftalili sosu gezdirerek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA