Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Kardeşlerin sıcak hikayesi herkesi duygulandıracak

Türk edebiyatının duayen isimlerinden olan Mustafa Kutlu'nun 'Yıldız Tozu' isimli çocuk kitabını, özellikle çocuk sahibi herkes yakından bilir. Okul kütüphanelerinde sıkça rastladığım, aile ilişkilerinin ve kardeşlik bağının önemini anlatan kitap, sinemaya uyarlandı.



Semih Kaplanoğlu'nun 'Bağlılık Aslı' ve 'Bağlılık Hasan' filmlerinin yanı sıra Ahmet Kural ile Murat Cemcirli 'Baba Parası', Şafak Sezer'li 'Göktaşı' ile 'Aman Reis Duymasın' adlı filmlerinin yapımcılığını üstlenen Sinehane'nin, 24 Kare Film ile ortaklaşa yapımcılığını yaptığı filmi Ahmet Sönmez yönetiyor.



Küçük bir kasabada, kardeşini kaybetme korkusuyla karşı karşıya kalan bir çocuğun duygu dolu öyküsünü anlatan filmde Açelya Devrim Yılhan, Türkü Turan, Birgül Ulusoy, Toprakcan Adıgüzel, Berat Çağan, Serdar Özer, Süleyman İçen rol alıyor. Kayan yıldızların akibetini öğrenmeye çalışan Kenan (Süleyman Biçen) ile abisi Mustafa'nın (Berat Çağan) hayallerine 22 Eylül'de ortak olacağız.

TOSUN'UN SAHNE HEYECANI
2020 yılında oğlu Marsel'i kucağına alan güzel oyuncu Cansu Tosun iddialı bir projeyle dönüyor. Oyuncu Epizot Görsel Sanatlar'ın sahneye koyacağı 'Pembe Pırlantalar' adlı oyunla ilk kez tiyatro deneyimi yaşayacak. Michael Pertwee'nin yazdığı, Serkan Üstüner'in yönettiği oyunda Tosun'a, Ceyhun Fersoy, Sinan Çalışkanoğlu,



Lemi Filozof ve Billur Yazgan eşlik edecek. Rahmetli Metin Serezli'den hatırladığım ve daha önce de defalarca sahnelenen, iki kuyumcu ortağın eğlenceli hikâyesini anlatan oyun, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden tiyatronun kurucusu Tolga Güleryüz anısına sahnelenecek.

BEŞKAPILAR'DA SİNEMA GÜNLERİ
Yönetmen Hüseyin Karabey ile oyuncu eşi Gizem Erman Soysaldı'nın sanat yönetmenliğini yaptıkları 'Beşkapılarda 5 Gece" Phokaia Bağımsız Film Günleri', bu yıl üçüncü kez sinemaseverlerle buluşuyor.



Sinemaya gönül verenlerin ilgi gösterdiği etkinlik bu yıl 21-25 Ağustos arasında yapılacak. 5 yerli filmin yanı sıra Berkay Ateş, Laçin Ceylan, Ayça Damgacı gibi isimlerle söyleşilerin de olacağı etkinlikler Beşkapılar Kalesi'nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

BALE FESTİVALİ'NDE DON KİŞOT ZAMANI
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde sona gelindi. 5 Ağustos'ta Harem balesiyle başlayan festivalde önceki akşam İspanyol Flamenko Dans Topluluğu'nun gösterisi beğeniyle izlendi.




Şimdi sırada Don Kişot var. Cervantes'in aynı adlı romanından hareketle Ayşem Sunal Savaşkurt tarafından sahneye konan eser, bu akşam ve yarın akşam Bodrum Kalesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA