Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Phaselis Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor

Son dönemde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un hızına yetişilmiyor. Bu yıl çeşitli illerde üçüncü kez yapılan Kültür Yolu Festivalleri kapsamında il il gezip açılışlara katılan Ersoy geçtiğimiz gün de Antalya'nın Kemer ilçesindeki Phaselis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarını yerinde inceledi.



Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinde bölgenin en önemli ticaret merkezi konumunda olan Phaselis Antik Kenti'nde hedef, Büyük İskender ve İmparator Hadrianus gibi birçok tarihî şahsiyetin yürüdüğü 2 bin yılı aşkın geçmişe sahip caddenin toprak altında kalan kısımlarını gün yüzüne çıkarmak. Bugüne dek yapılan çalışmalarda o tarihi ana caddenin girişinde yer alan tapınak alanı tüm görkemiyle kente giren ziyaretçileri karşılar duruma geldi.



Phaselis Antik Kenti'nde devam eden etaplarda sağlamlaştırma çalışmalarının yanı sıra tapınak, podyum, naos ve pronaos alanları tamamen gün yüzüne çıkartılarak Anadolu'da az sayıda bulunan Dor düzenindeki tapınaklar arasındaki yerini alacak. Antik Kentteki ana caddeden merkezi limana doğru çalışmalar ile caddenin doğu tarafındaki basamaklarda kazı, onarım çalışmaları ise devam ediliyor. Ersoy, daha önce 2023 yılı kazı ve koruma çalışmaları için 21 milyon lira ödenek ayırdıklarını söylemişti.



EYÜP'TE 2. KEZ CAZ KEYFİ
Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen Göktürk 2. Caz Festivali, bu yıl da yine değerli müzisyenleri müzikseverlerle buluşturacak. Fatih Erkoç'tan Taylan Erler Band'e; Solanch de la Rosa'dan Dilek Sert Erdoğan'a; Bike Fetullaeva'dan Golden Horn Brass'a cazın yıldızlarının yer alacağı festivalin 16-17
Eylül'de Göktürk Özgecan Aslan Parkı'nda ücretsiz olarak düzenleniyor.



ADANA'DA YENİ SERGİ
Disiplinlerarası çağdaş sanat galerisi KUN Art Space, yeni sezonu Türkiye'yi farklı ülkelerde sergi ve sanat çalıştaylarında temsil eden Mustafa Boğa'nın 'Havuzdaki Ilık Yeri Aramak' adlı kişisel sergisiyle açıyor. Mustafa Boğa'nın doğup büyüdüğü Adana ve Akdeniz coğrafyasının iklimi, dokusuyla kurduğu bağlar, ilişkilenmeleri yeniden üç boyutlu yüzeyde yansıttığı tekstil üzerine işlediği imgeler, 16 Eylül- 27 Ekim tarihleri arasında Adana'da sergilenecek.



İLK KEZ SAHNEDE
Oyuncu Hakan Kurtaş, yönetmenliğini İbrahim Çiçek'in yaptığı, 'Ben Çoktan Gidersiniz Sanmıştım' adlı oyunla ilk kez tiyatro heyecanı yaşayacak. Will Eno'nun yazdığı 2005 Pulitzer Ödülleri Drama Finalisti olan oyun 1 Ekim'de Zincirlikuyu'daki performans sanatları merkezinde perde açacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA