Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Taze naneli kurufasulye

Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeleri süzüp, kenara alın. Tereyağını eritip, yemeklik doğradığınız soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Üzerine domates ve biber salçasını ekleyin. Bir dakika kadar birlikte kavurup, fasulyeleri ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, tuzunu ekledikten sonra pişmeye bırakın. Fasulyeleri yumuşayana kadar pişirin. 3 dal naneyi kenara ayırıp, kalanları irice kıyın ve yemeğe ekleyin. 5 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Ayırdığınız nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
*
Yarım kg. kurufasulye
* 1 demet nane
* 1 adet orta boy soğan
* 1'er tatlı kaşığı domatesve biber salçasıl 2 çorba kaşığı tereyağı
* Yeteri kadar su
* Tuz

Maydanozlu soslu levrek

Maydanozları incecik kıyıp, bir kaba alın. Üzerine sarımsağı ekleyin. Limon suyu, zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekleyip; karıştırın. Patatesi soyup, yarım santim kalınlığında halkalar halinde dilimleyin. Sıvıyağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, patatesleri arkalı önlü kızartın. Kıyılmış maydanoza bulayarak servis tabağına yerleştirin. Levreği ızgarada arkalı önlü kızartıp, servis tabağına alın. Üzerine bolca maydanoz sosu dökerek, servis yapın.

MALZEMELER
*
1 adet levrek
* 1 demet maydanoz
* 3 diş dövülmüş sarımsak
* 1 adet limonun suyu
* Tuz
* Karabiber
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy patates
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA