ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Paskalya çöreği

Unu bir kaba eleyip, ortasını açın. Mayayı koyup, ılık suyun yarısıyla iyice ezin ve 2 dakika bekleyin. Ardından 2 adet yumurtayı, margarini, pudraşekerini ve mahlebi ekleyin. Kalan tuzu ve suyu koyup, kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Üzerini örtüp, ılık bir yerde 15 dakika dinlendirin. Üç parçaya bölün. Bir parçasını kalın, iki parçasını ince çubuklar haline getirin ve saç örgüsü şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye koyup, 10 dakika daha dinlendirin. Fırına vermeden önce üzerine kalan yumurtanın sarısını sürün. 175 dereceli fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER
Yarım kg. un
3 adet yumurta
1 kahve fincanı toz maya
1 çay bardağı ılık su
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı margarin
3/4 su bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı mahlep

* * *
Soğan çorbası
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, eritilmiş yağda 5 dakika devamlı karıştırarak kavurun. Üzerine unu ekleyip, unun rengi dönene dek kavurmaya devam edin. Ardından suyu katıp, 10 dakika daha pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı ısıya dayanıklı çorba kaselerine doldurun. Üzerlerine kızarmış ekmekleri yerleştirin. Ekmeklerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 200 derece fırında, peynirler eriyinceye dek bekleyin.

MALZEMELER
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
4 dilim kızarmış ekmek
50 gr. kaşar peyniri
Karabiber
Tuz

* * *
Etli patates
Küçük taze patateslerin kabuklarını soyup, bütün olarak su dolu bir kasede 2-3 dakika bekletin. Sonrasında bir tencereye patatesleri, eti, yağı, kimyonu, salçayı, küp doğranmış sivri biberi, soğanı, sarmısağı ve tuzu aktarın, iyice harmanlayın. Hiç su katmadan 35 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 kg. küçük boy patates
Yarım kg. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı salça
3-5 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarmısak
Tuz
BİZE ULAŞIN