TURKCELL İMSAKİYE
TURKCELL İLE RAMAZAN
ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Dolmalık biberde tavuk yahnisi

Kırmızı biber, sarı biber, domates ve mantarları küp küp doğrayın. Soğan ve sarmısağı kıyıp, sıvıyağda kavurun. Üzerine ince doğranmış tavuk etini ekleyin. Ardından doğranmış sebzeleri, tuzunu ve karabiberini katın. Kendi suyu ile 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Kapakları kesilip, içleri temizlenmiş biberlerin içine harcı doldurun ve tencereye dizin. Sıcak suyu ekleyip, 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

1'er adet sarı ve kırmızı biber 150 gr. mantar 2 adet domates 2 adet soğan 2 diş sarmısak 4 çorba kaşığı sıvıyağ 4 adet tavuk but Karabiber 8 adet dolmalık biber 1 su bardağı sıcak su Tuz

* * *
Yaz türlüsü
Sebzelerin kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Bir tencereye aktarıp, üzerine sarmısak ve baharatları ekleyin. Üzerine zeytinyağını gezdirip, doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Son olarak 2 bardak suyu katıp, tencerenin kapağını kapatın. Sebzeleri hiç kavurmadan, çiğden, 20 dakika orta ateşte pişirin. Arzuya göre sıcak veya soğuk servis yapın.

MALZEMELER 3 adet kabak 2'şer adet patlıcan ve domates 2'şer adet sivri biber ve kırmızı biberl 3 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı tuz Kırmızı biber 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım demet maydanoz Dereotu 2 su bardağı su

* * *
Susamlı halkalar

Unu bir kaba alıp, ortasına margarini koyun. Elinizle hamuru biraz yumuşatıp, üzerine kabartma tozu, pudraşekeri, süt, yumurta, vanilya ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan minik simitler yapın. Simitleri yağlı kağıda aralıklı olarak dizin. Üzerlerine su sürüp susamları bolca serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER 500 gr. un 1 tutam tuz 200 gr. margarin Yarım paket kabartma tozu 200 gr. pudraşekeri 1 çay bardağı süt 1 adet yumurta 1 paket vanilya
BİZE ULAŞIN