Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İmambayıldı

Patlıcanların sapları üzerinde kalacak şekilde tamamen soyun. Dört tarafından ince kesikler yapın. Soğanları jülyen doğrayın. Sarmısağı ve maydanozu ince ince kıyın. Biber ve domatesleri minik doğrayın. Zeytinyağı ve su dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. Tencereye koyarak üzerine zeytinyağını gezdirin. Suyu da ekleyip, 10 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pişirin. Servise hazır...Afiyet olsun.

Malzemeler
4 adet patlıcan
2 adet domates
1 demet maydanoz
6 diş sarmısak
3 adet soğan
1 adet sivri biber
3 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su

* * *
Bakla çorbası
Baklayı suya koyup, 4-5 saat bekletin. Daha sonra süzüp, bir tencereye alın. Üzerine tereyağı ile soğuk suyu koyup, ocağa oturtun. 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Blendırdan geçirip, yeniden ocağa oturtun. Nane, sarmısak ve limon suyunu bir kapta karıştırıp, çorbaya ekleyin. Tuzunu ilave edip, 5 dakika daha pişirerek servis yapın.

Malzemeler
2 su bardağı kuru iç bakla
2 çorba kaşığı tereyağı
6-7 su bardağı su
Tuz
1 çorba kaşığı taze nane
1 diş dövülmüş sarmısak
2 çorba kaşığı limon suyu

* * *
İncir tatlısı 4 kişilik
İncirlerin sap kısımlarını çıkarıp, içlerini parmağınızla açın. Ceviz, tozşeker ve tarçını karıştırın. Bu malzemeyi incirlerin içine doldurun. İncirleri tencereye alın, portakal suyunu üzerine gezdirin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Yanında dondurma ile servis yapın.

Malzemeler
400 gr. kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı portakal suyu
Dondurma İncirlerin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA