Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Limon soslu kek

Tozşeker ve yumurtaları 5 dakika çırpın. Üzerine sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin. Vanilya ve unu da ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozunu ve limon kabuğunu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Pişen kekin üzerine limon suyu ve pudraşekeri karışımını gezdirin.

Malzemeler

1 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi Sosu için:
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı pudraşekeri

* * *
Kuzu etli börülce
Yağı eritin, üzerine etleri ilave edip, et suyunu bırakıp, çekene dek soteleyin. Ardından üzerine börülceleri ilave edin. İri doğranmış patatesleri de ekleyip, 10 dakika daha soteleyin. Küçük doğranmış domatesleri, suyu ve tuzu katıp, pişmeye bırakın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı margarin
Yarım kg. kuzu kuşbaşı
1 kg. börülce
2 adet orta boy patates
3 adet orta boy domates
2 su bardağı su

* * *
Mısırlı krep
Çukur bir kapta unla tuzu karıştırın, yavaş yavaş kremayı ve sütü ekleyerek mikserle çırpın. Karıştırmaya devam ederek yumurtaları sırayla hamura ekleyin. Dereotu ve fesleğeni de ekleyip, dinlenmeye bırakın. Küp doğranmış domates ve salatalığı, mısırı, peyniri karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada krepleri pişirin. Tüm hamur bitene kadar işlemi sürdürün. Bir kat krep, bir kat mısırlı karışım şeklinde üst üste dizin.

Malzemeler
1 çay bardağı silme un
1 paket krema
Yarım su bardağı süt
6 adet yumurta
Bir tutam fesleğen ve dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz İçi için:
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 adet orta boy domates ve salatalık
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA