Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Dondurmalı sandviç

Krem şantiyi sütle çırpın ve dondurmayı eritmeden içine koyun. Damla çikolatayı ekleyip karıştırın. 6 adet bisküviyi düz bir zemine koyup, hazırladığınız karışımı üstlerine paylaştırın. Kalan bisküvileri üstüne kapatıp, derin dondurucuda bir saat bekletin. Çikolatayı benmari usulü eritin. İçine kremayı karıştırıp, bisküvilerin üzerine fırça ile 2-3 kat sürün. Sandviçleri buzdolabının normal kısmına koyup, 2-3 saat bekletin.

Malzemeler
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı damla çikolata
12 adet yulaflı bisküvi
3 top karadutlu dondurma
3 top kaymaklı dondurma Üzeri için:
80 gr. bitter çikolata
2 çorba kaşığı krema

* * *
Mısır çorbası
Mısırları bir bıçak yardımıyla koçanlarından sıyırıp, tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip, 30 dakika pişirin. Diğer taraftan bir tavada tereyağını eritip mısır ununu 2-3 dakika kavurun. Kavrulmuş unu kaynamakta olan mısırlara hızlı hızlı karıştırarak yedirin. Çorba koyulaşmaya başladığında kremayı ilave edip, ocaktan alın.

Malzemeler
4 adet mısır
Tuz
7 su bardağı su
2 çorba kaşığı krema
3 çorba kaşığı mısır unu
3 çorba kaşığı tereyağı

* * *
Milföy çanağı
Margarini bir tavada eritin. Küp doğranmış havucu ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Tavuk etini ilave edip, suyunu çektirin. Domatesi ekleyip, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Bezelye, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırarak tencereyi ocaktan alın. 6 adet ısıya dayanıklı küçük kaseye pişirdiğiniz karışımı paylaştırın. Kaselerin üzerine milföy hamurlarını kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurların üzeri kızarana dek pişirin.

Malzemeler

6 adet milföy hamuru
Tuz
3 adet kuşbaşı tavuk budu
3 adet domates
Karabiber
2'şer adet havuç ve soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
100 gr. margarin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA