Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolata şöleni

Çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıt kalıpların içine bir fırça yardımıyla sürün ve soğumaya bırakın. Yumurta sarıları ve tozşekeri çırpın; üzerine süt, tereyağı, vanilya, kakao ve un ekleyip iyice karıştırın. Koyulaşana kadar pişirin. Kalıpların içindeki çikolata donunca kalıpları yırtarak çıkarın, servis tabağına alın. Kakaolu kremayı sıkma torbasıyla beyaz çikolata çanaklarının içine doldurun.

Malzemeler
160 gr. beyaz çikolata
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı tozşeker
2.5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı un

* * *
Çiğ börek
Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamur için unu bir kaba eleyin, üzerine yoğurt, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde 15 adet beze yapın. Her birini unlanmış tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Hamurlara harcı paylaştırın, yarım ay biçiminde kapatıp kenarlarını bastırın. Kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.

Malzemeler
4 su bardağı un
Karabiber
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1 adet soğan
125 gr. yağsız kıyma
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz

* * *
Mercimekli bulgur pilavı
Bir tencereye ayıklanmış ve yıkanmış mercimeği koyup, üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bir taşım kaynatıp, suyunu süzün. Mercimeği tencereye aktarıp, üzerine 3 su bardağı su ekleyin ve 10 dakika pişirin. İçine bulguru ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Soğanı, zeytinyağında 3-4 dakika kavurun ve pilavın üzerine dökün, karıştırarak servis yapın.

Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
Yeteri kadar su
1 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA