Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli kanepe

Patatesi geniş bir kaba alıp, çatalla ezin. Kabakları ve salatalıkları ayrı ayrı rendeleyip, sularını elinizle sıkarak çıkardıktan sonra üzerine ekleyin. Tereyağı ve beyaz peyniri de ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, kenara alın. Tost ekmeği dilimlerinden bardak ağzıyla yuvarlak parçalar kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar tutun. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp, hazırladığınız harcı ekmeklere paylaştırın. Salatalık dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
1 adet haşlanmış patates
1 adet kabak
2 adet salatalık
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 paket tost ekmeği
2 dal nane yaprağı
Tuz

* * *
Soğuk domates çorbası
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. İri parçalar halinde doğrayın. Temizlenip doğranmış salatalık, biber ve soğanı ilave edin. Tavuk suyu, maydanoz, pulbiber, sıvıyağ ve sarmısakları da ekledikten sonra blenderda çekin. Tuzunu ayarlayın. Kızarmış ekmekle servis yapın.

Malzemeler
6 adet olgun domates
1 adet orta boy salatalık
2 adet sivri biber
1 adet soğan
2 diş sarmısak
6 su bardağı tavuk suyu
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı pulbiber
Yarım su bardağı sıvıyağ

* * *
Çikolatalı parfe
Yumurtaları ve tozşekeri, yumurtalar iyice kabarana kadar çırpın. İçine kakaoyu, pudraşekerini ve iyice çırpılmış krem şantiyi ilave edip, karıştırın. Malzemeyi birbirine iyice yedirdikten sonra kalıba koyun. Derin dondurucuda ikiüç saat bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra soğutulmuş servis tabağına aktarıp, çilek dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket krem şanti

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA