Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Lokma tatlısı

Su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Üzerinde köpükler oluştuktan sonra 10 dakika kaynatıp, altını kapatın. Hamur için derin bir kaba un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, ılık su ile çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde dinlenmeye bırakın. Kabarınca yeniden karıştırın. Hamurdan avuç dolusu bir parça alıp baş parmak ve işaret parmağı arasında sıkın. Hamurdan fındık büyüklüğünde lokmalar kopartıp kızdırılmış yağda kızartın. Kızaran lokmaları soğuk şuruba atın. 10-15 dakika bekletip, ılık olarak servis yapın.

Malzemeler
1 kg. un
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı Şurubu için:
2 kg. tozşeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

* * *
Bulgurlu pastırmalı mercimek
Mercimeği bir taşım kaynatın, suyunu dökün. Soğanı ince kıyın, zeytinyağında soteleyin. Salçayı ve bulguru ekleyerek 5 dakika daha soteleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip, mercimeği de ekleyin. Baharatları da ekledikten sonra 10-15 dakika pişmeye bırakın. Küçük bir tavada bir çorba kaşığı zeytinyağında hafif sotelenmiş pastırma dilimlerini üzerine yerleştirerek servis yapın.

Malzemeler
2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı bulgur
Tuz
Karabiber
Kimyon
50 gr. pastırma

* * *
Patates salatası
Soyulmuş ve iri doğranmış patatesleri haşlayın, suyunu süzüp, soğumaya bırakın. Bu arada soğanı ince ince kıyın, turşuyu küp küp doğrayın, salatalıkları kabuklarını soymadan dilimleyin ve hepsini bir kaba aktarın. Üzerine yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi katın. Ardından patatesleri ilave edin ve karıştırarak servis yapın.

Malzemeler
5 adet patates
Karabiber
1 adet büyük boy soğan
3 adet salatalık turşusu
2 adet salatalık
Tuz
Yarım su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA