Lokma tatlısı
Malzemeler
* * *
Bulgurlu pastırmalı mercimek
Mercimeği bir taşım kaynatın, suyunu dökün. Soğanı ince kıyın, zeytinyağında soteleyin. Salçayı ve bulguru ekleyerek 5 dakika daha soteleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip, mercimeği de ekleyin. Baharatları da ekledikten sonra 10-15 dakika pişmeye bırakın. Küçük bir tavada bir çorba kaşığı zeytinyağında hafif sotelenmiş pastırma dilimlerini üzerine yerleştirerek servis yapın.
Malzemeler
* * *
Patates salatası
Soyulmuş ve iri doğranmış patatesleri haşlayın, suyunu süzüp, soğumaya bırakın. Bu arada soğanı ince ince kıyın, turşuyu küp küp doğrayın, salatalıkları kabuklarını soymadan dilimleyin ve hepsini bir kaba aktarın. Üzerine yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi katın. Ardından patatesleri ilave edin ve karıştırarak servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.