Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Dereotlu börek

Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blenderdan geçirin. Düz bir zemine, bir adet yufkayı serin ve üzerine hazırladığınız malzemenin üçte birini yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin, malzeme yayın. Son yufkayı da üzerine sererek kalan malzemeyi yayın. Bu üç katlı yufkanın her iki tarafından ortaya doğru rulo yaparak sarın. Rulolar ortada birleştiğinde ortadan keserek iki rulo elde edin. Ruloları tepsiye koyun. Buzlukta bir süre bekletin. Buzluktan çıkartıp, birer parmak kalınlığında dilimler kesin. Sıvıyağda kızartarak servis yapın.

Malzemeler
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 demet dereotu
150 gr. beyaz peynir
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ

* * *
Şakşuka
Kabukları soyulmuş patlıcan, kabak ve biberleri küp doğrayın. Kızgın yağda ayrı ayrı kızartıp servis tabağına alın. Soğanı yemeklik doğrayıp, içine sarmısağı kıyın ve zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın ve ateşten alın. Sosu üzerine dökerek servis yapın.

Malzemeler
1 kg. patlıcan
2 adet kabak
6-7 adet çarliston biber Sos için:
1 adet soğan
3 diş sarmısak
6 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı

* * *
Diyet kurabiye
Bir kapta kepekli unu ve kabartma tozunu karıştırın. Üzerine sıvıyağ, yumurta, süt, kuru üzüm ve tarçını ekleyin. Tatlandırıcıları bir çay bardağı suyun içinde eritip hamura katın ve hepsini iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

Malzemeler
2 su bardağı kepek unu
1 paket kabartma tozu
4-5 adet tatlandırıcı
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA