Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Milföy külahında domates salatası

Milföy hamurlarını çözdürün. Mutfak tezgahını unlayıp, hamurları merdane yardımıyla genişletin. Fırın kağıtlarından milföy hamurlarının büyüklüğünde uygun külahlar oluşturun ve hamurları bunların üzerine sarıp, 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin ve kağıtlardan ayırın. Domatesleri, turpları ve taze soğanı istediğiniz büyüklükte doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Domates, turp, taze soğan, beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu bir kapta karıştırın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, kekik ve tuz ilave ettikten sonra külahlara paylaştırın.

Malzemeler
3 adet milföy hamuru
15-20 adet kiraz domates
2 adet kırmızı küçük turp
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı küp doğranmış beyaz peynir
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Kekik
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 adet soğan
Tuz

* * *
Piramit pasta
Bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp, geniş bir kaba alın. Üzerine süt, vanilya, kakao ve pudraşekerini ilave edip, iyice karıştırın. Karışımı alüminyum folyo üzerine alıp, piramit şekli verin. Buzlukta 1-2 saat bekletin. Folyoyu çıkarıp, servis tabağına alın. Hindistanceviziyle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
2 paket bisküvi
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı pudraşekeri

* * *
Fırında tavuk
Tavuğu geniş bir kaba koyun. Zeytinyağı, salça, soya sosu, baharatlar ve tuzu başka bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuğun her yerine sürün. Tavuğun içine soğan ve defne yaprağını koyun. Pişirme torbasını unlayın. Tavuğu torbanın içine yerleştirin. 200 derece fırında pişirin.

Malzemeler
1 adet derisi yüzülmüş tavuk
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı soya sosu
2 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı un
Kekik
Kimyon
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA