Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kahveli cevizli tatlı

Geniş bir kaba, toz şeker, vanilya ve unu koyup karıştırın. Çırpılmış yumurtayı ekleyin. Margarini de koyup çırpmaya devam edin. İri dövülmüş cevizleri ve erimiş çikolatayı ilave edin. İyice karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı kahve
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet çırpılmış yumurta
1 su bardağı un
125 gram margarin
Yarım su bardağı eritilmiş çikolata
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

* * *
Brokolili kuzu sote
Sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın. Eti ince şeritler halinde doğrayın. Yağda kavurun. Üzerine pul biber, karabiber ve tuz koyup karıştırın. Piyazlık doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak ve soya sosunu koyup sote edin. Şerit halinde doğranmış biberleri ekleyin. Biberlerin pişmesine yakın haşlanmış brokolileri ekleyin. Haşlanıp küçük doğranmış patatesi ilave edin. 1-2 dakika daha tavanın kapağı kapalı olarak pişirin. Servis tabağına pilavı koyun. Üzerine hazırladığınız brokolili kuzu soteyi yayıp servis yapın.

Malzemeler

3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
350 gram kuzu eti
Pul biber
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 tatlı kaşığı soya sosu
200 gram brokoli
Karabiber

* * *
Soya fasulye çorbası

1 su bardağı soya fasulyesini 5 bardak suda haşlayın. 20-25 dakika haşlandıktan sonra süzüp bir tencereye koyun. Üzerine defne yaprağı, köri, soya sosu, biber ve domates salçası, ince kıyılmış sarımsak, yemeklik doğranmış soğan ve margarini ekleyin. 5 su bardağı su koyup kaynatın. Pişince tuzunu ekleyip servis yapın.

Malzemeler
1 su bardağı soya fasulyesi
10 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Yarım çay kaşığı köri
1 çay bardağı soya sosu
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 adet soğan
Tuz
1 tatlı kaşığı margarin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA