ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Yufkalı rulo köfte

Kıyma, soğan rendesi, sarmısak, maydanoz, haşlanmış havuç, Antep fıstığı, yumurta, tuz ve karabiberi bir kaba alın. İyice yoğurun. Harcı ikiye bölün. Yufkaları düz bir zemine yayın. Margarini eritin. Erimiş margarinin bir kısmı ile yufkaları yağlayın, ikiye katlayın. Yufkanın bir kenarına köfte harcının yarısını koyun. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzerlerine hafifçe yağ sürün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Malzemeler
1 kilo kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş dövülmüş sarmısak
Tuz
2 adet yumurta
1 demet kıyılmış maydanoz
1 adet havuç
1 çay bardağı Antep fıstığı
2 adet yufka
3 çorba kaşığı margarin
Karabiber

* * *
Elmalı pay
Un, tozşeker, bir adet yumurta ve kabartma tozunu derin bir kapta iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın. Yağlanmış kalıba, hamurun yarısından fazlasını yayarak yerleştirin. Tarçını ve elmayı bir kapta bir çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Hamurun üzerine hazırladığınız harcı yayın. Kalan hamurdan çubuklar yaparak üzerine koyun. Kalan bir adet yumurtanın sarısını çubukların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Malzemeler
4 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
3 adet elma
2 tatlı kaşığı tarçın

* * *
Mimoza çorbası
Patatesleri soyup, bir tencereye koyun. Tavuk suyu ve tuz ilave ederek, hafif ateşte yumuşayana kadar pişirin. Düz bir kaba alıp, iyice ezin. Kaynamakta olan suya patatesleri tekrar katın. Yağı ilave edin. İnce kıyılış havucu da koyun. 15 dakika sonra ateşten alın.

Malzemeler
2 adet patates
8 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı margarin
1 adet havuç
Tuz
BİZE ULAŞIN