Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ekmek köftesi

Ekmek dilimlerini avucunuzda ovuşturarak ufalayın. Kuru soğanı incecik doğrayın. Küçük bir kasede sütle yumurtayı homojen bir karışım haline gelinceye dek iyice çırpın. Ekmekleri bu karışıma katın. Ekmekler sıvıyı iyice eminceye kadar bekletin. Daha sonra içine elenmiş un, tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanozu katın. Çok sulu olursa iki çorba kaşığı irmik ilave edin. Hamurdan küçük parçalar koparıp, elinizle köfte şekli verin, sıvıyağda kızartın.

Malzemeler
6 dilim ekmek
1 adet soğan
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Karabiber
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kimyon
2 çorba kaşığı irmik

* * *
İncir tatlısı
İncirleri yıkadıktan sonra sap kısımlarından bıçakla küçük bir delik açıp, yarın. İncirlerin içlerini dövülmüş ceviz içiyle doldurun. Tencereye açık kısımları altta kalacak biçimde yerleştirin. Üzerine şekerli suyu ilave edin. İncirler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Malzemeler
Yarım kg. kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su

* * *
Balık çorbası
Temizlenmiş balığı tencereye koyun. Üzerine iri doğranmış soğanı, küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edin. Limon suyu, su ve defne yaprağını katın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp, balığı ayrı bir kaba alın. Et kısımlarını ayırıp tekrar çorbaya ilave edin. Pirinci yıkayıp ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyin. Mısır taneleri ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
1 adet levrek
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
Yarım limonun suyu
7 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Yarım çay bardağı pirinç
2 dal maydanoz
1 çay bardağı mısır tanesi
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA