Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sıcak mantarlar

Mantarları yıkadıktan sonra üzerlerindeki zarları bıçak yardımıyla soyun. Saplarını çıkarın ve limonlu suya koyun. Diğer taraftan iç harç için bir kapta beyaz peyniri ezin. İçine közlenip kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış kırmızı biberi katın. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Mantarları kuruladıktan sonra, içlerine birer çay kaşığı tereyağı koyun. Daha sonra iç harcı paylaştırın ve 230 derece fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
10 adet büyük boy mantar
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar su
100 gr. beyaz peynir
2 adet kırmızı biber
8-10 dal maydanoz
Tuz
50 gr. tereyağı
Karabiber
Pulbiber

***

Maydanozlu sandviçler
Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine margarin sürün, yağlanmış fırın tepsisine dizin. İnce doğranmış maydanoz, rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peynirini ve baharatları karıştırın, ekmeklerin üzerine bolca sürün. 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER
Yarım baget ekmeği
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı margarin
100 gr. beyaz peynir
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Kırmızı pul biber

***

Sarmısak soslu tavuk budu
Tavuk butlarını yanmaz tavada arkalı önlü 10 dakika kızartın. Bu arada sosu için maydanoz, taze soğan ve sarmısakları ince ince kıyın ve bir kaba aktarın. İçine zeytinyağını ve baharatları ilave edip, karıştırın. Pişmekte olan tavuk butlarını sosa bulayın, beş dakika daha arkalı önlü pişirin. Maydanozlu sosla birlikte servis yapın.

MALZEMELER
500 gr. kemikli tavuk budu
Yarım demet maydanoz
2 adet taze soğan
7 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA