Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yaz çorbası

Tencereye salçayı, tereyağını ve unu koyup, 3 dakika kavurun. Unun rengi değişince üzerine süt ve suyu ilave edip, çırpma teli ile çırparak 5 dakika kaynatın. Ardından ince kıyılmış fesleğen ve tuzu katıp, 1 dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Üzerine çiğ krema ilave ederek servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
2-3 dal fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı krema

* * *
Milföylü tavuk butları
Tavuk butlarını tuz ve karabiber eklediğiniz suda 10 dakika haşlayın. Haşlanan butları, biraz yumuşamış olan milföylere sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Az yağlanmış fırın tepsisine dizip, 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Malzemeler
4 adet milföy hamuru
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
3-4 tane karabiber
4 adet tavuk budu
1 adet yumurtanın sarısı

* * *
Çıtır patates topları
Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun, ezin. İçine tereyağı, tuz ve karabiber katıp, karıştırın. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayarak top şekli verin. Elinizle didiklediğiniz tel kadayıfa bu topları bulayın. Kızgın yağda kızartın.

Malzemeler
2-3 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. tel kadayıf
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA