ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Mısır çorbası

Tencereye margarini alın. Eriyince unu serpip, kavurun. Et suyu tabletini sıcak suyun içinde eritip, tencereye alın. Mısırları ilave edip 10 dakika pişirin. Domatesleri sekize bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Kremayı katın. Tuz, karabiber ve tozşekeri ilave edin. Domatesleri de ekleyip, ateşi kapatın. Çorbayı beş dakika demlendirin.

Malzemeler
1 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 adet et suyu tableti
Tuz
3 su bardağı sıcak su
200 gram mısır
2 adet domates
1 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı tozşeker
Karabiber

* * *
Patatesli kek

Patatesleri soyup, halka halka dilimleyin. 20 cm'lik bir kek kalıbına eritilmiş tereyağı sürüp, yağlı kağıtla kaplayın. Kalan tereyağının üzerine zeytinyağını ekleyip, kızdırın. Üzerine karabiber ve sarmısak ilave edin. Kalıba bir sıra patates döşeyin. Üzerine bir fırça ile tereyağlı karışımdan sürün. Tuz serpin. Ekmekleri robotta çekip, kaşar peyniriyle karıştırın. Birazını patateslerin üzerine serpin. İşlemi aynı sıra ile malzeme bitene kadar sürdürün. Elinizle bastırın. 180 derecelik fırında bir saat pişirin.

Malzemeler
8 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
Tuz
4 dilim bayat ekmek
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber

* * *
Mantarlı bonfile
Etleri kızgın yağda kızartın. Tabağa alıp, bekletin. Mantarları yıkayıp, temizleyin. Limonlu suda bekletin. Soğanları halka halka kesin, kalan yağa atın. Mantarları da ilave edip, beraber soteleyin. Yavaş yavaş un serpin. Tuz ve karabiberi katın. Sıcak su ilave edin. Malzemeler pişince tencereyi ocaktan alın. Servis tabağındaki etlerin üzerine mantarlı soğanlı karışımı yayın.

Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
500 gram bonfile
200 gram mantar
1 adet limon
1.5 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN