ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Ezogelin çorbası

Bir tencereye suyu koyun. Rendelenmiş soğanı, ayıklanıp yıkanmış mercimekleri katıp, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Süzgeçten geçirip, başka bir kaba alın. Tencerede margarini eritin. Unu ekleyip kavurun, salçayı ilave edin. Üzerine süzdüğünüz mercimeği ekleyip, pirinci katın. Pirinçler pişinceye kadar kaynatın. Baharatları ve tuzunu ayarlayıp servis yapın.

MALZEMELER
5 su bardağı su
1 adet soğan
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

***

Muzlu milföy
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın. Muzları soyun, kararmamaları için limonla ovun. Ortadan ikiye bölün. Muzları milföy hamurlarının üzerine koyun. Hamurun iki köşesini ortada birleştirip, iyice bastırın. Yumurta sarısını çırpın, hamurların üzerine sürün. Hamurları soğuk suyla çalkaladığınız tepsiye dizin. 180 derecelik fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerini çikolata sosuyla süsleyin.

MALZEMELER
2 paket milföy hamuru
5 adet muz
1 adet limon
1 adet yumurta sarısı

***

Baharatlı tavuk şinitzel
Galeta ununu ve bütün baharatları derin bir kaba koyarak karıştırın. Tavuk göğüslerini galeta ununa bulayın. 10-15 dakika dinlendirin. Kızgın yağda arkalı önlü kızartarak servis yapın.

MALZEMELER
1 su bardağı galeta unu
1'er tatlı kaşığı kekik, kırmızıbiber, karabiber, kimyon, tuz
4 adet tavuk göğsü

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN